Dünya Ünlü oyuncunun ‘yaş’ mücadelesi

Ünlü oyuncunun ‘yaş’ mücadelesi

23.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nicole Kidman daha 40’lı yaşlarındayken kendisini yaşlı bularak “çöpe atmak” isteyen Hollywood yapımcılarına karşı yapım şirketi kurduğunu anlattı

Ünlü oyuncunun ‘yaş’ mücadelesi

DIŞ HABERLER SERVİSİ - ABD sinemasının kalbinin attığı Hollywood’da özellikle kadın oyuncuların yaşlarının ilerlemesiyle gözden düştükleri bilinir. 54 yaşındaki Hollywood yıldızı Nicole Kidman da yaş mağduriyetini yaşayan oyunculardan biri olduğunu açıkladı. Oscar ödüllü Avustralyalı yıldız 40’lı yaşlarındayken yaş ayrımcılığına uğradığını, “çöpe atılarak” sektörden uzaklaştırılmak istendiğini ama tüm bunları yapmayı hedefleyen yapımcılarla mücadele ettiğini belirtti. Nicole Kidman, Sunday’s You dergisine verdiği röportajda, “Bu mücadele kapsamında benim de rol alacağım ve kadınların izlemek isteyeceği filmler çekmek için yapım şirketi kurmak zorunda kaldım” dedi.

Haberin Devamı

‘Annem engelledi’

Sanatçı o dönemde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Farklı kariyerlerdeki pek çok kadın gibi ‘Tamam, bu kadar. Her şeyin iyi olduğu bir dönemi geride bıraktın ve şimdi 40’lı yaşlardasın. Hikâye anlatıcılığınla ya da fikirlerinle veya her kimsen onunla, kadın ya da birey, artık ilgilenmiyoruz’ fikrini duymaktan artık bıkmıştım. 2008’de 41 yaşımdayken kızım Sunday doğduktan sonra oyunculuğu bırakmayı düşündüm. Eşim Keith Urban müdahale etmedi ama annem Janelle beni Hollywood’dan ayrılma fikrimden uzaklaştırdı.”

Hem sinemada hem ekranda hâlâ zirvede

Son dönemde oynadığı “Big Little Lies” ve “Undoing” adlı filmleri büyük başarı elde eden Nicole Kidman, önümüzdeki günlerde arkadaşı Liane Moriarty’nin bir romanından uyarlanan “Nine Perfect Strangers” adlı diziyle ekranlara dönmeye hazırlanıyor. ABD’de üç evi olan oyuncunun ülkesi Avustralya’nın Sidney şehrinde de evi var. Sanatçı, 81 yaşındaki annesinin evine yakın olan Sidney’deki evinde de özellikle bayramlarını geçiriyor. Nicole Kidman ile müzisyen eşi Keith Urban’ın kızları Sunday (13) ile Faith (10) zaman zaman annelerini film ve dizi setlerinde ziyaret ediyor.