Dünya UNRWA'dan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

UNRWA'dan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

13.11.2023 - 20:37 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, “Gazze'ye yakıt girişine izin verilmemesi nedeniyle Gazze'deki insani yardım operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasına gelecek” dedi.

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yakıt girişine engel olması, insani yardımları ve hastaneleri durma noktasına getirdi. UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, yaptığı açıklamada, “Gazze'ye yakıt girişine izin verilmemesi nedeniyle Gazze'deki insani yardım operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasına gelecek” ifadelerini kullandı. Bu sabah ana su dağıtım yüklenicilerinden ikisinin yakıtlarının bitmesi nedeniyle çalışmaz hale geldiğini aktaran White, “Bu, 200 bin kişiyi içme suyundan mahrum bırakacak. Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana yakıt girmedi. Zor bir karar. Hastane için yakıt mı yoksa içme suyu üretmek için yakıt mı? İkisi de hayat kurtarır ve ne yazık ki bu bir varsayım değil” dedi.

Haberin Devamı

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

Geçtiğimiz üç hafta boyunca UNRWA’nın Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki büyük bir yakıt deposunu kullandığını aktaran White, “Bu depo artık boş. Yakıt olmaması, kanalizasyon suyunun veya atık suların pompalanmaması anlamına gelir. Bu, halk sağlığı için ciddi bir tehdittir. Salgın hastalıklar gerçeğe dönüşecek” diye konuştu.

 

MACRON: İSRAİL’İ DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Macron, İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırılarda sivillerin öldüğünü belirterek, “Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail’i durmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Macron, Gazze’de hayata geçirilecek bir ateşkesin İsrail’in faydasına olacağını da söyledi. Fransa’nın Hamas’ın eylemlerini de “açıkça kınadığını” hatırlatan Macron, ateşkes çağrılarına ABD ve İngiltere dahil diğer ülkelerin de katılmasını isteyip istemediğine yönelik sorulan soruya ise “Umarım katılırlar” şeklinde yanıt verdi. Macron, İsrail’in kendisini korumanın en iyi yolunun “Gazze’yi bombalamak olduğu” fikrine katılmadığını ve bunun çatışmayı uzatacağını ifade etti.

Haberin Devamı

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

 

SOLUNUM CİHAZLARI DURDU

İsrail ordusuyla Hamas arasındaki çatışmalar, yakıt sorunlarıyla boğuşan ve hizmet vermekte zorlanan hastanelerin çevresine kadar geldi. Pek çok uluslararası kuruluş hastaneler konusunda uyarılarda bulunurken bebekler tehlikede...

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

HİZBULLAH VURDU! İSRAİL'İN SURİYE'YE YÖNELİK SALDIRISINA MİSİLLEME

Fransız lider Emmanuel Macron'un 'Savaşı durdurun' çağrısına Tel Aviv'den zehir zemberek sözler geldi. İsrailli bakan, canlı yayında Gazze'de yapılacak olan etnik temizliği adeta itiraf etti. Hizbullah ise İsrail'in kendisine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına saatler sonra misilleme yaptı.

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

ABBAS: YÖNETİMİ DEVRALMAYA HAZIRIM

Uluslararası toplumun Filistin lideri olarak tanıdığı ve müzakerelerde Filistinlileri temsil eden Abbas, savaşın sona ermesinin ardından Gazze’de yönetimi yeniden devralmaya talip olduğunu söyledi.

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

‘FİLİSTİN HALKI SİLAHLANDIRILMALI’

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Olağanüstü İslam Zirvesi’nde konuşan Reisi, ABD’nin Gazze savaşına doğrudan müdahil olduğunu söylerken, “ABD, siyonist varlığın arkasında duruyor ve onu meşru müdafaa bahanesi altında Filistinlilere karşı suç işlemeye teşvik ediyor” dedi. Gazze’nin, maruz kaldığı kuşatma nedeniyle dünyanın en büyük hapishanesi haline geldiğini, uluslararası toplumun Gazze’de yaşananlar karşısında etkisiz kaldığını kaydeden Reisi, “ABD etkisi altında karar alamayan ve kendisini kaybeden uluslararası topluma karşı bizler sorumluluk almalıyız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

UNRWAdan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek

NASRALLAH: LÜBNAN CEPHESİNE YAYILABİLİR

Nasrallah, savaşın mümkün olduğunca uzatılması ve İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiğini ifade etti. Nasrallah ‘Gazze’deki direnişin zamana ihtiyacı olduğunu’ belirtti. İsrail’in ‘kendilerine saldırarak hata yaptığını’ ifade eden Nasrallah, “amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi. Nasrallah savaşın ‘Lübnan cephesine genişleme ihtimalinin her zaman olduğunu’ da belirtti.

ABD’ye de yüklenen Nasrallah, ‘İsrail saldırılarını durduracak tek gücün bunu kontrol eden ABD olduğunu’ öne sürdü. Nasrallah, ABD’nin tehditlerine rağmen Irak, Yemen ve Lübnan’dan saldırıların durmadığını kaydetti. İran’ın kendilerine yönelik verdiği desteklere de değinen Nasrallah, “İran, askeri, mali ve diplomatik destek sağlıyor. Bu artık bir sır değil. Lübnan, Filistin ve diğer bölgelerde direniş güçlü ise bu İran’ın sağladığı mali, askeri ve diğer destekler sayesindedir” diye konuştu.