Dünya Uyandığında kafasının yarısı yoktu! Her şey bayılmasıyla başladı

Uyandığında kafasının yarısı yoktu! Her şey bayılmasıyla başladı

15.09.2023 - 16:10 | Son Güncellenme:

Eşi tarafından evinde baygın halde bulunan talihsiz adam hemen hastaneye kaldırıldı. Olayın sonrasında yaşananlar ise dünya basınında ses getirdi.

Uyandığında kafasının yarısı yoktu Her şey bayılmasıyla başladı

Üç çocuk babası 59 yaşındaki Marc Morris, eşi Jayne tarafından bilgisayarının başında baygın halde bulundu. Telekomünikasyon çalışanı o günün erken saatlerinde baş ağrısından şikayet etmişti ancak bunun migren veya Kovid-19 olduğunu düşünüyordu. Apar topar hastaneye kaldırılan adama inme indiği teşhisi koyuldu. Marc iyileşmek için neredeyse yedi ayını hastanede geçirdi ancak sık sık inmeleri devam etti. Doktorlar inmeler nedeniyle beyninin şişmesinden endişelendiler ve baskıyı hafifletmek için Marc'ın kafatasının bir bölümünü ameliyatla aldılar.

Haberin Devamı

'ÇOK FORMDAYDIM'

Haziran ayında Royal Stoke Üniversitesi Hastanesi'ndeki doktorlar, cildin birbirine kaynaşmasını sağlamak için yüksek teknolojili bir seramik plaka kullanarak kafasının şeklini yeniden oluşturdu. Felç geçirmeden önceki günleri hatırlatan Marc, 'Çok aktiftim, çok formdaydım, her gün dağ bisikleti yapıyordum' ifadelerini kullandı.

'BEYİN SAPI BATIYORDU'

Hastanedeki tedavisinin ardından Marcevine döndü ancak felç ve ameliyatın etkileri onu zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marc'ın eşi 'Bana ameliyat olmazsa kesinlikle öleceğini, beyin sapının battığını söylediler' dedi ve ekledi:

'Marc'ın ameliyattan sağ çıkıp çıkmayacağını sordum, 'bilmiyoruz'un kodu olan 'elimizden geleni yapacağız' yanıtını verdiler. Cerrah beni aradı ve hazır olduğunu ve ameliyathanede beklediğini söyledi. Ailecek şok içindeydik. Aldığımız her telefon görüşmesi, Marc'ın daha da kötüleştiğini gösteriyordu'

Öte yandan Marc'ın ailesi talihsiz adamın beyin sarsıntılarını önlemek için özel bir tekerlekli sandalye almaya çalışıyor. 18 bin sterlin değerindeki sandalye için aile bağış kampanyası başlattı.