Dünya Uzmanlar uzaylıların neye benzediğini açıkladı! 'Şok içinde kalabiliriz'

Uzmanlar uzaylıların neye benzediğini açıkladı! 'Şok içinde kalabiliriz'

03.03.2023 - 11:05 | Son Güncellenme:

Bilimkurguda uzaylılar yıllar boyunca büyük gözlü, yeşil, insansı figürler olarak resmedildi.

Uzmanlar uzaylıların neye benzediğini açıkladı Şok içinde kalabiliriz

Gerçekte nasıl görünebilecekleri ise halen tartışma konusu. Uzmanların genel kanısı ise olası Dünya dışı yaşamın bulunduğu gezegenin koşullarına göre şekilleneceği görüşünde. Britanyalı Daily Mail gazetesi, uzaylıların nasıl görünebileceğine dair uzman görüşlerini aktardı. Geniş kapsamlı yanıtlar arasında muazzam kanatlar ve yerçekiminin neden olduğu cılız vücutlar, yengeç, denizanası veya kalamar benzeri canlıların yanı sıra neredeyse insan gibi görünen uzaylı tasvirleri yer alıyor.

Haberin Devamı

YAŞAM VARSA BİLE GÖRÜLEMEYECEK

Bilim insanları, derin uzaydaki yaşanabilir gezegenlerde "basit fizik yasaları ve yiyecek için rekabet ihtiyacı" Dünya'da başarılı olan canlılara benzer vücut yapılarının ortaya çıkmasını sağlayabilir. Dünya'ya daha yakın olan Güneş Sistemi gezegenlerinde ise yaşamın ancak mikroskobik ölçüde olabileceği düşünülüyor. Diğer bir deyişle Mars'ta, Jüpiter'in uydusu Europa'da ya da Satürn'ün uyduları Enceladus veya Titan'da yaşam varsa muhtemelen gözle görülemeyecek.

Birleşik Krallık'taki Open University'den Profesör David Rothery, "Bunlardan birini çıplak gözle görmeye çalışırsanız muhtemelen başaramazsınız" ifadelerini kullandı:

"Okyanus tabanındaki kayaların üzerinde bir leke olabilir. Bir koloni halindelerse yüzey buzundaki bir renk değişikliği olarak görünebilir."

ŞARTLARA GÖRE DEĞİŞİM OLABİLİR

Öte yandan Profesör Rothery'nin Güneş Sistemi'ne dair daha ilginç tahminleri de var. Garrett'a göre yerçekiminin güçlü olduğu daha büyük bir gezegen, bodur ve kaslı yaşam formlarını destekleyebilir. Kütlesi daha az olan, yani yerçekimi kuvvetinin daha zayıf olduğu gezegenlerdeki canlılar cılız ve uzun olabilir.