Dünya Vatan aşkına 500 bin dolar

Vatan aşkına 500 bin dolar

06.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Avustralya’daki yangınlardan zarar görenler için 2 günde 20 milyon dolar bağış toplandı. Avustralyalı ünlü oyuncu Nicole Kidman ile eşi Keith Urban da 500 bin dolar bağışladı.

Vatan aşkına 500 bin dolar

 

Ünlüler seferber oldu

Haberin Devamı

Avustralya’da eylülden beri devam eden yangınlardan zarar görenlere yardım için bağış seferberliği başlatıldı. Avustralyalı Hollywood yıldızı Nicole Kidman ile eşi Keith Urban da yangınla mücadele eden bir kuruluşa 500 bin dolar (Yaklaşık 3 milyon TL) bağışladı. ABD’li ünlü şarkıcı Pink de aynı kuruluşa 500 bin dolar bağışlayacağını açıkladı. Sosyal medyada ise ünlü Instagram fenomenleri takipçilerinden bağış talebinde bulundu. Yeni Güney Galler eyaletindeki bir dernek 48 saatte 20 milyon dolar bağış topladı.

Sigortadan büyük talep

Avustralya’da yangından kaynaklanan sigorta taleplerinin 375 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan uzmanlar, 24 kişinin öldüğü, binlerce hayvanın can verdiği yangınların iklim değişikliği nedeniyle artan sıcakların etkisiyle en az iki ay daha süreceğini söyledi. Avustralya’nın başkenti Kanberra’da yangın nedeniyle gökyüzü turuncuya döndü. 2 bin kilometre uzağa bile turuncu bulutların gittiği belirtilirken, Kanberra’nın şu an dünyanın en kirli havasına sahip olduğu açıklandı.-DIŞ HABERLER SERVİSİ