Dünya Vladlen Tatarskiy'nin ölümünden sonra Putin harekete geçti! Kritik kararnameyi onayladı

Vladlen Tatarskiy'nin ölümünden sonra Putin harekete geçti! Kritik kararnameyi onayladı

28.04.2023 - 20:14 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "vatana ihanet" suçuyla yargılanan kişilerin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararnameyi onayladı.

Vladlen Tatarskiynin ölümünden sonra Putin harekete geçti Kritik kararnameyi onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "vatana ihanet" suçundan yargılanan kişiler için kritik bir karara imza attı. Rus Ceza Kanunu'nda vatana ihanet suçlarıyla ilgili maddede değişikliğe giden Putin, başka ülkeler için casusluk yapan, yabancı hükümetlere devlet sırlarının aktaran, Rusya'ya karşı düşman saflarında yer alan, yabancı devletler adına Rusya'ya karşı ekonomik, teknolojik ve fikir anlamında fayda sağlayan kişilerin müebbet hapis cezası ile yargılanmasına izin veren kararnameyi imzaladı.

Haberin Devamı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde Putin yanlısı savaş muhabiri ve askeri blog yazarı Vladlen Tatarskiy'nin bombalı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, vatana ihanet suçlarıyla ilgili maddelerde değişikliğe gidilmesi yönünde bir yasa tasarısını kabul etmişti.

Rusya'da vatana ihanet suçundan yargılanan kişilere, hapis ve para cezası veriliyor.

 

CAN KAYBI 25'E YÜKSELDİ

Rusya'nın, Ukrayna'nın Uman ve Dnipro kentlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Rusya’nın gece saatlerinde Ukrayna'nın Uman ve Dnipro kentlerini hedef aldığı saldırılarda can kaybı artıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Uman'daki 9 katlı binaya gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 4'ü çocuk olmak üzere 23'e yükseldiği kaydedildi. Rusya Savunma Bakanlığı ise Rus ordusunun Dnipro ve Uman'daki saldırılarda Ukrayna birliklerini hedef aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dnipro'da 2 ölü

Rusya’nın Uman’ın yanı sıra Ukrayna’nın doğusundaki Dnipro kentinde gerçekleştirdiği saldırıda ise 31 yaşındaki bir kadın ile 2 yaşındaki kızı yaşamını yitirmişti. Böylece Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna'nın iki kentine düzenlediği saldırılarda toplam can kaybı 25'e yükseldi.

Zelenskiy, tepki göstermişti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurtarma ekipleri enkaz altında kimsenin kalmadığından emin olana kadar çalışacak. Rus terörünü ancak Ukrayna’ya silahlar verilmesiyle, terör devletine karşı en sert yaptırımlarla ve Rus katillerine adil cezalarla birlikte yenebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.