Dünya Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı! '6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım'

Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı! '6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım'

02.06.2023 - 07:03 | Son Güncellenme:

Kendisinin geçmişten veya gelecekten geldiğini iddia eden zaman yolcularının sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak yayınlanan bir Youtube videosu var ki zaman yolcularıyla ilgili merakı yıllardır diri tutuyor. Yalan dedektöründen bile geçen zaman yolcusunun iddiaları bilim kurgu filmlerini aratmadı.

Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı 6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Bilim kurgu dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan zaman yolcuları yüzyıllardır birçok kişinin hayal dünyasını büyüledi. Kimi belli bir zamanda sıkıştığını kimi bir görevi olduğunu kimi ise gelecekten haber getirdiğini söylerken YouTube kanalı PolarSaurusRex tarafından yayınlanan 'Gerçek 'Zaman Yolcuları' adlı video yıllar içerisinde dünya çapında büyük ilgi topladı. Videoda, yalan makinesi testinden geçtiği ve 6491 yılından geldiğini iddia edilen bir adam vardı.

Haberin Devamı

Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı 6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım

'2018 YILINDA SIKIŞTIM'

6491 yılından bir zaman yolcusu olduğunu iddia eden adam ileri teknoloji, büyüleyici toplumsal değişimler ve gezegenimizin geleceği hakkında korkunç uyarılar içeren bir gelecek dünyası tasvir ediyordu. James Oliver ismindeki zaman yolcusu, çıktığı yolculukta günümüze geldiğini, kullanılan cihazların arızalanması sebebiyle başı sonu belli olmayan zaman çizgisinde sıkıştığını ve böylece 2018 yılına geldiğini belirtiyordu. Videoda yüzü sansürlenen Oliver, aynı zamanda bir başka gezegende yaşadığını, geldiği gezegenin Güneş’in etrafında dönmediğini, gelecekte zaman yolcuğuyla birlikte bir de solucan deliği keşfettiklerini ve yine de dolaşmanın çok uzun sürdüğünü söylüyordu.

Haberin Devamı

James Oliver'in fütüristik teknoloji ve toplumsal gelişmelere ilişkin ayrıntılı açıklamaları, gelişmiş tıbbi buluşlardan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından bahsediyor ve hatta yapay zekanın varlığına da dem vuruyor. Gelecekte insanların farklı yaşam formlarıyla savaşacaklarını söyleyen zaman yolcusu, bu yaşam formlarıyla sadece birkaç kez karşılaştığını iddia ediyor. Kendisine göre uzaylıları yargılamak için aceleci davranmamızın bir hataya yol açabileceğini de ekliyor.

Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı 6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım

Hatta Oliver videoda, en yakın arkadaşının bir başka galaksiden olduğunu ifade ediyordu. James Oliver, her canlının yaşadığı tek bir gezegenin son derece kalabalık olduğunu ve insanların bu şekilde yaşamlarını sürdüremeyeceğinden de bahsetti. Bu sebeple insanoğlunun Mars, Merkür ve Venüs gibi gezegenlerde yaşam alanları inşa ettiğini, yaşanamaz olduğu sanılan bu gezegenlerin yüzeyine kubbe gibi bir yapının kurulduğunu öne sürdü. James Oliver, yaşanacak bazı tehlikeli olaylar konusunda da günümüz insanlarını uyardı.

Oliver'a göre ABD'de bulunan süper yanardağ Yellowstone patladı patlayacak. Oliver, "Hepinizin bildiği gibi, yaklaşık 600 bin yıl kadar öncedeydi ve bu büyüklükte bir patlama tüm Amerika'yı mahvediyordu. Bu tür bir patlama ile ilgili en büyük husus, atmosfere ve ulaşım mekanizmalarının işleyiş biçimini kül edebilir. Eğer motorlu araç kullanıyorsanız ya da bu kül fırtınalarından birinde uçarsanız, motorlarınız mahvolacaktır. İkinci Yellowstone patlaması sonunda hava yolculuğu olmayacak" dedi.Yellowstone'un patlamasıyla beraber atmosfere büyük miktarda kül yayılacak ve bu sebeple hem kara hem de hava ulaşımı sistemi çökecek.

YALAN MAKİNESİNİN TESTİNDEN GEÇTİ

Diğer zaman yolcularının aksine James Oliver, gelecekte robotların varlığı gibi konulara değinmedi ya da herhangi bir fotoğrafı kanıt olarak göstermedi ancak bu sefer önemli detay daha vardı.

Haberin Devamı

Videoya göre ise James, ifadelerinin doğruluğunu belirlemek için bir yalan makinesi testinden geçmişti. Yani yalan makinesine göre tüm söyledikleri doğruydu. Yalan makinesi testleri olarak da bilinen yalan dedektörü testleri, genellikle aldatmayla ilişkili fizyolojik değişiklikleri ölçmek için kullanılır. Gerçeği anlamak için kalp atış hızı, kan basıncı ve cilt iletkenliği gibi göstergeleri izlerler.

'2036 YILINDAN GELEN ZAMAN YOLCUSUYUM'

Ancak gelecekten geldiğini iddia eden tek isim James Oliver değil. John Titor da onlardan biri. ikayesi ilk olarak Kasım 2000'de çevrimiçi Art Bell forumunda gün ışığına çıktı. Kendisinin gelecekte iç savaş tarafından harap olmuş ve karışmış ABD hükümetinin bir askeri olduğunu belirtti. 2036'dan geldiğini söyleyen Titor görevi için gerekli olduğunu belirttiği bir IBM 5100 bilgisayarını almak için 1975 yılına gönderildiğini iddia ediyordu. Daha sonra 2000 yılına geçti ve bu süre zarfında insanlarla çevrimiçi iletişim kurarak onlara gelecekle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı 6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım

'Time_Travel_0' kullanıcı ismiyle 2000 yılında dünyaya adını duyuran Titor’un ilk mesajı, kendi hakkında bazı ifadeler içeriyordu. Dünyaya yaydığı mesajda bir zaman makinesinin çizimi de bulunuyordu. Her hareketiyle gündem olan Titor mesajında şu ifadelere yer vermişti:

"Selamlar. 2036 yılından gelen bir zaman yolcusuyum. 1975 yılında, IBM'in ürettiği 5100 isimli bilgisayar sistemini almak için geldim. Zaman makinem, General Electric tarafından üretilen sabit yüklü geçici bir yer değiştirme ünitesi. Ünitenin fotoğraflarını göndermekten mutluluk duyuyorum."

BİRDEN ORTADAN KAYBOLDU

Tek merak konusu tabii ki Titor değildi. Onun zaman makinesi de en az kendi kadar ilgi görüyordu. Zaman makinesiyle ilgili gelen sorulara çizimleriyle yanıt veren Titor, makinenin bir arabanın arka kısmına kurulduğunu da iddia ediyordu. Oldukça ilginç bir karaktere sahip olan bu kişiliğin uzaylılarla bir bağlantısı olup olmadığı da düşünüldü. Üstelik zaman yolcusu UFO'lar hakkındaki tüm sorulara yanıt veriyordu. Dünya dışı yaşamın 2030'lu yıllarda da hâlâ gizemini koruduğunu söylüyordu ve bütün bu açıklamaları onun inandırıcılığını gün geçtikçe artırıyordu.

Gelecek ile ilgili birçok kehanette bulundu. Bütün ilgileri ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Titor 24 Mart 2001'de fikirlerini öne sürdüğü forumda son kez paylaşımını yaptı, sonra da bir anda ortadan kayboldu. Ardında hakkındaki binlerce soruyu cevapsız bırakmıştı. Titor'un kim olduğunun izi sürülse de kimse onun hakkında yeterli bilgiye ulaşamadı. Titor şimdi tiyatro oyunlarına, romanlara ve bazı filmlere ilham veriyor ve onun hikâyesi hâlâ birçok gizemi içinde barındırıyor.