Galatasaray Galatasaray'da kritik zirve! Erden Timur ve Dursun Özbek görüştü

Galatasaray'da kritik zirve! Erden Timur ve Dursun Özbek görüştü

02.06.2023 - 09:13 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası Erden Timur’un, Başkan Dursun Özbek ile bir araya geldiği öğrenildi ve kritik bir toplantı yapıldığı kayda geçti.

Galatasarayda kritik zirve Erden Timur ve Dursun Özbek görüştü

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu başarıdan sonra Erden Timur ve Dursun Özbek'in kritik bir toplantıda bir araya geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

MARCAO’DAN 1 MİLYON EURO

Sevilla’nın UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olması, Galatasaray’a ekstra gelir sağladı. Sarı-kırmızılılar, sezon başında, Marcao’nun bonuslarla birlikte 15 milyon euroya Sevilla’ya transfer olduğunu açıklamıştı. Sevilla kulübü, UEFA Avrupa Ligi zaferine ulaştığı için anlaşmadaki bonus nedeniyle Galatasaray’a 1 milyon euro bonus ödemesi yapacak.

KUPA UZMANI OKAN BURUK

Şampiyon Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk büyük bir başarıya imza attı. Süper Lig tarihinde 7 kez oyuncu, 2 kez de teknik direktör olarak şampiyonluk kazanan Buruk, rekor kırdı. Galatasaray’la 8, Başakşehir’le de 1 kez olmak üzere toplamda 9 lig şampiyonluğu elde eden başarılı çalıştırıcı, Süper Lig tarihinde bu kupayı en fazla kaldıran isim oldu. Okan Buruk, teknik direktörlüğünde son 5 senede de 3 kupa kazandı. Başakşehir ve Galatasaray’ı lig şampiyonu yapan genç antrenör, Akhisarspor’la da Türkiye Kupası’nı kaldırdı.

Haberin Devamı

Galatasarayda kritik zirve Erden Timur ve Dursun Özbek görüştü

VEDA GİBİ MESAJ

Elde edilen şampiyonlukta 21 golle sezonun kahramanlarından olan Mauro Icardi’nin de geleceği merakla bekleniyor. Galatasaray’da herkes Icardi’nin takımda kalmasını istese de Arjantinli yıldızın eşi ve menajeri Wanda Nara’dan veda gibi mesaj geldi. Sosyal medya üzerinden Galatasaray taraftarlarına Türkçe bir mesaj yayınlayan Wanda Nara, “Tüm Galatasaray taraftarlarını tebrik ederim. Kendimi bu büyük Galatasaray ailesinin bir parçası olarak hissediyorum çünkü Mauro’yu İstanbul’da hayal ettiğim ilk günden beri kupayı kaldıracağını biliyordum. Galatasaray ailemizi asla unutmayacağız, sonsuza dek kalbimizde taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

İZİN BİTİYOR

Galatasaray’da 2 günlük iznin ardından Fenerbahçe debisinin hazırlıkları bu akşam yapılacak antrenmanla başlayacak. Sarı-kırmızılıların Nef Stadı’nda taraftara açık yapmayı planladığı antrenman ise iptal edildi. Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde çalışmasını gerçekleştirecek.

TOTTENHAM HAZIR

Şampiyon Galatasaray’ın oyuncuları Avrupa kulüplerinin gözdesi oldu. Sarı-kırmızılı yıldızlara Avrupa’nın önemli kulüplerinin ilgi gösterdiği vurgulandı. Nelsson için Tottenham’ın 25 milyon euroluk çıkış maddesini ödemeye hazır olduğu bildirildi. Danimarkalı stoperle İtalyan kulüpleri de ilgileniyor. Sacha Boey için Arsenal 17 milyon euro, Brighton 18.5 milyon euro teklif etti. Galatasaray 25 milyon euroya satmak istiyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda kritik zirve Erden Timur ve Dursun Özbek görüştü

30 MİLYON EURO

Zaniolo için Tottenham ve Bournemouth’un 30 milyon euroyu gözden çıkardığı ifade edildi. Milan ve Juventus da İtalyan yıldızla ilgileniyor. Kerem Aktürkoğlu konusunda İtalyan Lazio’nun 15 milyon euro ödemeye hazır olduğu kaydedildi. Ancak Galatasaray, Kerem’i satmaya sıcak bakmıyor. Torreira ise özellikle Milan ve Roma’nın radarında. İtalyan kulüplerinin 15 milyon euro ödemeye hazır oldukları belirtiliyor.

KÜLLERİNDEN DOĞDU

Galatasaray’da yeni hedef artık Avrupa olacak. Adeta küllerinden doğan ve 13. bitirdiği 2021-22 sezonundan sadece 1 sene sonra şampiyonluğa ulaşan Cim-Bom gözünü uluslararası arenaya çevirdi. Galatasaray’da çok kısa sürede bu yapıyı oluşturan Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur şimdi gözünü Avrupa’daki başarıya dikti. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turuyla sezonu açacak Aslan, önce gruplara kalmayı hedefleyecek.

Haberin Devamı

‘MERAK ETMEYİN’

Dursun Özbek’in geçen sezon futbolu emanet ettiği Erden Timur’a “Harika bir iş çıkardın. Geçen sene kısa sürede kurulabilecek en iyi takımı kurduk. Bu sene önümüzde vakit daha fazla ama işimiz daha zor olacak. Avrupa’da da kendimizi hatırlatmamızın zamanı geldi” dediği öğrenildi. Timur’un ise “Merak etmeyin başkanım. Bu sefer işimiz daha kolay olacak. Avrupa’da olmadığımız için gerçekleştiremediğimiz transferleri yapabilme imkanımız olacak” dediği belirtildi.

Galatasarayda kritik zirve Erden Timur ve Dursun Özbek görüştü

KUNTZ’LA TOPLANTI

Sarı-kırmızılıların başarılı stoperi Abdülkerim Bardakçı, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’la bir araya geldi. Kuntz, Abdülkerim’le fotoğrafını yayınlayarak, “Galatasaray’da forma giyen milli futbolcumuz Abdülkerim Bardakcı ile çok verimli bir görüşme yaptım. Bu güzel sohbette, kendisine yakın zamanda Letonya ve Galler ile oynayacağımız EURO 2024 grup eleme karşılaşmalarındaki planlarımızı net bir şekilde anlatma fırsatı buldum” dedi.

Haberin Devamı