Dünya Yapay zekâyla hayata döndüler!

Yapay zekâyla hayata döndüler!

23.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fotoğrafçı Alper Yeşiltaş, genç yaşta hayatını kaybeden bazı ünlülerin yaşasalardı bugün nasıl görüneceklerini, yapay zekâ kullanarak gerçekçi şekilde ortaya çıkardı.

Yapay zekâyla hayata döndüler

İstanbul’da yaşayan fotoğrafçı Alper Yeşiltaş, yapay zekâ kullanarak Prenses Diana, şarkıcı Kurt Cobain, John Lennon, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Michael Jackson, Tupak Shakur, Freddie Mercury, Elvis Presley ve aktör Heath Ledger gibi genç yaşta ölen ünlülerin bugünkü portrelerini oluşturdu. Yeşiltaş, “Hiçbir Şey Olmamış Gibi” adlı projesi kapsamında resimleri oluşturmak için yapay zekâ fotoğraf geliştirme yazılımı ve düzenleme programlarını kullandı.

Haberin Devamı

Yeşiltaş “Yapay zekâyla, hayal edilebilecek her şeyin gerçekte gösterilebileceği düşüncesi beni heyecanlan- dırıyordu. Teknolojiyle uğraşmaya başlayınca ne yapabileceğimi gördüm ve beni en çok neyin mutlu edeceğini düşündüm. Özlediğim bazı insanları yeniden görmek isteyince bu proje ortaya çıktı” dedi.

“Yaratıcı sürecin en zor kısmı, ortaya çıkan resmi gerçekçi hale getirmekti” diyen Yeşiltaş, karşısındaki portrenin bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş gibi olmasının çok hoşuna gittiğini belirtti. Yeşiltaş, projenin temelinde “başlarına büyük olaylar gelmeseydi, bu kişiler şimdi nasıl görünürdü?” sorusunun yattığını ifade etti. Projede sadece başlarına trajik olaylar gelmesi nedeniyle erken ölen ünlüler yer alırken, Yeşiltaş 35 bin takipçisinin bulunduğu Instagram hesabında da söz konusu portreleri paylaştı. Yeşiltaş’ın yapay zekâ çalışması dünya basınının da dikkatini çekti.