Dünya Yeni facialara davetiye!..

Yeni facialara davetiye!..

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de 80’e yakın kişinin ölümüne neden olan yangında en büyük suçlu olarak görülen “yangına dayanıksız” dış cephe kaplamasının, ülke çapında pek çok binada bulunduğu ve buna göz yumulduğu ortaya çıktı.

Yeni facialara davetiye..

Nitekim Başbakanı Theresa May’in sözcüsü, ülkede yaklaşık 600 binanın cephe kaplamasının, geçen hafta 79 kişinin öldüğü Londra’daki “Grenfell Tower” binasınınkiyle aynı olduğunu açıkladı. Bunu, belediyelerin verdiği bilgiye dayanarak yapan sözcü, “Yerel yetkilileri, bize testler için örnekler göndermeleri yolunda teşvik ediyoruz” dedi. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da ise bu tip kaç bina olduğu henüz bilinmiyor.
Bununla birlikte sosyal konutta çıkan yangının ardından büyük tepki alan Kensington ve Chelsea Belediye Meclisi’nin üst düzey idari yetkilisi Nicholas Holgate, istifa etti. Holgate, Grenfell Tower binasında çıkan yangının ardından yardım çalışmalarında ihmalle suçlanmıştı. Hükümet, Holgate’in “İstifam istendi” açıklamasını yalanlarken, Başbakan May, Avam Kamarası’ndaki konuşmasında, Kensington ve Chelsea Belediyesi’nin bu büyük trajediyle başa çıkamadığını, Holgate’in istifasının “yerinde” olduğunu savundu. May yangında evlerini kaybedenlere 3 hafta içinde yeni konut sağlanacağını ve acil yardım fonundan ihtiyaçları için para verileceğini söyledi.

Haberin Devamı