Dünya Yunanistan Başbakanı Miçotakis Odesa'ya sürpriz ziyaret yaptı! Rusya balistik füzeyle saldırdı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Odesa'ya sürpriz ziyaret yaptı! Rusya balistik füzeyle saldırdı

06.03.2024 - 15:45 | Son Güncellenme:

Miçotakis Ukrayna lideri Zelenskiy ile buluşmak üzere önceden duyurulmayan bir seyahate imza attı, Yunan medyası konvoyun 150 metre uzağında bir patlama gerçekleştiğini yazdı. Sosyal medyaya yansıyan Rus işgalcilerin Karadeniz kıyısındaki stratejik şehir Odesa'yı balistik füzeyle vurduğu bilgisi, dakikalar sonra doğrulandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Odesaya sürpriz ziyaret yaptı Rusya balistik füzeyle saldırdı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki stratejik şehri Odesa'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor. Kathimerini gazetesi, önceden duyurulmayan seyahati 'acil bir ziyaret' olarak tanımladı.
Yerel medya, Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir konferansa katılacak Miçotakis'in önce Odesa'ya uğradığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yunan Başbakanı'nın Ukrayna lideri Vlodomir Zelenskiy ile Odesa'a görüşmesi planlanıyordu.

Ukrayna medyası, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Zelenskiy'nin görüşmesi beklenirken Odesa'da bir patlama olduğunu duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Odesaya sürpriz ziyaret yaptı Rusya balistik füzeyle saldırdı

Yunan Proto Thema internet sitesi ise, patlamanın Zelenskiy'nin konvoyu yakınlarında gerçekleştiğini ve Kiryakos Miçotakis'in patlamadan etkilenmediğini yazdı. Yunan Bakan Stavros Papastevrou, patlamanın Yunan heyetinden 150 metre uzakta olduğunu ve kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Sosyal medyadaki haberlerde ise, Rus işgalcilerin Odesa'ya bir balistik füze ateşlediği bilgisi vardı. Bu bilgi dakikalar sonra doğrulandı, Rus ordusunun yerel saatle 11.43'te Odesa'yı balistik füzeyle vurduğu bildiriliyor. 

Haberin Devamı

Kathimerini, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Yunanistan'ı ziyaret ettiğini hatırlatıyor. Nisan 2022'de ilk kez Atina'ya gelen Zelenskiy, Yunan parlamentosuna seslenmişti.

Kiev ve Atina arasındaki son iletişim, Ocak ayının sonunda gerçekleşti. Telefon görüşmesinde Kiryakos Miçotakis Ukrayna'ya destek vermeye devam edecekleri mesajını vermişti.