Ege 2 bin sporcuyu ağırladı

2 bin sporcuyu ağırladı

08.10.2023 - 00:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl Under Armour’un isim sponsorluğunda 6’ncısı düzenlenen Bodrum Yarı Maratonu, farklı yaş kategorilerinde 2 bine yakın sporcunun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

2 bin sporcuyu ağırladı

21K, 10K, 5K parkurlarının yanında, spor söyleşileri, spor festivali, BeatBodrum ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapan etkinlikte ödüller Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Under Amour Bodrum Yarı Maratonu 21 K etabında kadınlarda Anastasiia Chertova, erkeklerde Üzeyir Söylemez; 10 K etabı kadınlarda Rumeysa Coşkun, erkeklerde Ufuk Arda; 5 K etabında kadınlarda Fatma Taş ve erkeklerde Osman Erkam Şafak birincilik kürsüsüne çıkan sporcular oldu.

Haberin Devamı

Maratonu tamamlayan sporculara Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından hazırlanan madalyalar sunuldu. Ödül törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkan Vekili Tamer Mandalinci, İlçe Spor Müdürü Oktay Dumruk, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, STK temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Under Armour Bodrum Yarı Maratonu’nun bu yıl da festival havasında geçtiğini belirten Mint Organizasyon Kurucusu Engin Çetinay, “Engelsiz bir yaşam için farkındalık yaratmayı hedefleyen ve bu yıl iki bine yakın sporcuyu ağırlayan Under Armour Bodrum Yarı Maratonu, sporseverleri de bu amaca ortak ediyor. Festivalin ruhunu yansıtan madalyalar, Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki özel çocuklarımız tarafından tasarlanıp üretiliyor. Bodrum Geçici Hayvan Barınakları ile yapılan işbirliğiyle hem sokak hayvanlarına destek veriliyor, hem de tüylü dostlarımız için mama ve tıbbi malzeme bankası oluşturuluyor. Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Holding’in ana sponsorları olduğu maratonun Co Sponsorluğunu ise Bodrium Hotel & SPA, Uludağ İçecek, Garmin, Acıbadem, Pınar Protein, Sünger Pizza, Fifi, 3 Enerji, Power APP, Garmin ve May Ajans üstlendi. Emeği geçen ve destek veren herkese sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bodrum’a ivme kazandıran etkinlik

Bodrum Yarı Maratonu’nun kente sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ivme kazandırdığını kaydeden etkinlik sponsorlarından Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin de, “Konaklama, yiyecek, içecek ve altyapısal anlamda destekler sunduk. Çok başarılı bir organizasyona imza atan Engin Bey ile tüm ekibi kutluyorum” ifadesini kullandı.