Ege 2023 hedefi, 5 yeni OSB

2023 hedefi, 5 yeni OSB

03.07.2017 - 03:40 | Son Güncellenme:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’nin sanayi alanındaki yatırımlarıyla hem Türkiye’nin hem de bölgenin dikkatini çektiğini, tekstilin yanında mermer, makine ve gıda konusunda önemli yol kat ettiğini ifade etti.

2023 hedefi, 5 yeni OSB

Güçlü ekonomi

Bu sektörlerin yeni kurulacak olan organize sanayi bölgelerinde birleştirileceğini kaydeden Tin, Denizli’nin ekonomik anlamda 2023 hedefinin 5 organize sanayi bölgesi ile güçlü bir ekonomiye sahip kent olmak olduğunu belirtti.

İlk hedeflerinin Denizli’deki organize sanayi bölgelerini resmileştirmek olduğunu açıklayan Milletvekili Şahin Tin, “Bunun için ilk adım olarak Çardak OSB’nin resmileştirme çalışmalarını bitirdik ve Denizlili sanayicimize bin dönümlük araziyi kazandırdık” dedi. Denizli Makine İhtisas OSB ile ilgili de yer tespitinin yapıldığını belirten Tin, “Modern bir üretim merkezi oluşturmak için TOKİ’ye yaptırmayı hedeflediğimiz makine ihtisas organize sanayi bölgesi, ucuz bir şekilde sanayicimizin hizmetine sunulacak” dedi. Tin, 2023 hedefi için de, “Gümüşler Islah OSB ilan edilmesi konusunda çalışmalarımız var. Mermer OSB, Gıda OSB, Çardak OSB ve Makine İhtisas OSB ile ilgili çalışmalarımızı tamamladığımızda, Denizlimizde 5 yeni organize sanayi bölgesi daha olacak” ifadelerini kullandı.