Ege 32 futbol sahası kadar yeşil alan

32 futbol sahası kadar yeşil alan

30.07.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hem kentin ekolojik dengesine katkı sunmayı hem de Karşıyakalıları şehir içerisinde doğayla buluşturmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde “Kent Ormanı” kuruyor.

32 futbol sahası kadar yeşil alan

32 futbol sahası büyüklüğündeki arazi üzerinde oluşturulan orman, İzmir’in en büyük yeşil yatırımlarından biri olacak. Geleceğe iz bırakacak bir proje olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şöyle konuştu: 

Haberin Devamı

Isı etkisini de kıracak 

“Yamanlar Dağı eteklerindeki 231 bin 905 metrekare arazi üzerinde oluşturulan ve ilçenin kara tarafını adeta yeşil bir denize kavuşturacak olan ormanın yapımına geçtiğimiz yıl başladık. Sadece ağaçlandırma yapmıyoruz. Yağmur suyu hasadı ve toprak onarımı için 127 su tutucu hendek, 115 hilal ve 10 bent kuruldu. Sünger kent modeli üzerinden tasarlanan sistem sayesinde yağmur sularının toprak tarafından tutulması ve yeraltı rezervlerine ulaşması sağlanırken, taşkınların da önlenmesi amaçlandı. Ağaçsız ve kayalık bir bölge olan arazide kurduğumuz ormanla; kentsel ısı adası etkisini azaltmaya ve iklim kriziyle mücadeleye de önemli katkılar sunacağız.”