Ege 95’inci kurtuluş yılını coşku içinde kutladık

95’inci kurtuluş yılını coşku içinde kutladık

12.09.2017 - 02:50 | Son Güncellenme:

İlçe halkı, 3 Eylül Kurtuluş kortejine ellerinde bayraklarla, pankartlarla katıldı. Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, düzenlediği piknikte binlerce Dursunbeyli vatandaşı bir araya getirdi. Konuklara, 1 ton kıymadan yapılan köfte, pilav ve gözleme ikram edildi.

95’inci kurtuluş yılını coşku içinde kutladık

Dursunbey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı coşkulu törenlerle kutlandı. İlçe meydanında gerçekleştirilen Kurtuluş Bayramı kutlamaları ‘Dursunbeyliler Pikniği’ ve Buray konseriyle devam etti. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “3 Eylül, bu yıl Kurban Bayramı’na denk geldi. Geniş kapsamlı bir program hazırladık. Dursunbey dışındaki hemşehrilerimizle Dursunbeyliler pikniğinde bir araya geldik. Buray konseriyle de vatandaşlarımız farklı bir gece yaşadı” dedi. Dursunbey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlandı. Kurtuluş günü törenleri 12 Daireler önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Kent Meydanında resmi geçit töreni yapıldı.
20 metrelik mangal
Dursunbey Belediyesi’nin düzenlediği Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen pikniğe, ilçede yaşayan vatandaşlarla ilçe dışından binlerce Dursunbeyli katıldı. Festival havasında geçen piknikte 20 metrelik mangal yakıldı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın sosyal projeler içindeki seçim vaatleri arasında yer alan Büyük Dursunbeyliler Pikniği büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Saz Mesire Alanında gerçekleşen piknik etkinliğine Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yer alan Dursunbey dernekleri de destek verdi. Binlerce kişinin katıldığı piknik programında vatandaşlara Belediye tarafından gölgelik ve hasır dağıtıldı. Pikniğe katılanlara 1 ton kıymadan yapılan köfte, pilav, gözleme ikram edildi.
Çocuklara eğlence
Pikniğe, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Dursunbey Kaymakam vekili Murat Atıcı, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Dursunbey ve Balıkesirli derneklerin başkanları ile binlerce Dursunbeyli katıldı.
Piknikte Dursunbey’in yöresel halk oyunları ve yöresel sanatçıları da sahne alırken, vatandaşlar da çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinlikte ayrıca ücretsiz lunapark, şişme oyun alanları, develer, Midilli atları çocuklara ve gençlere harika bir gün yaşattı. Gün boyu devam eden piknikte illüzyonist Abduri, Mehter takımı, Barana ekibi, Poyrat Halk Dansları, İzmir Karşıyaka Efe Grubu gösterilerini gerçekleştirdi. Piknik programının son bölümünde ise yoğurt yeme yarışı, çuval yarışı, halat çekme yarışı düzenlendi.
Geleneksel olacak
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bölgenin belki de Türkiye’nin en büyük piknik etkinliklerinden birisini gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Bahçavan “Uzun zamandır hazırlığını yaptığımız Büyük Dursunbeyliler Buluşmasını 3 Eylül Kurtuluş Bayramımız ve Kurban Bayramımızın denk gelmesiyle güzel bir ortamda gerçekleştirdik. Bizlere destek veren tüm Dursunbey derneklerinin başkanları ve temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Gurbetteki hemşehrilerimizi burada ağırlamak bize onur veriyor. Bu etkinliği, geleneksel hale getireceğiz” müjdesi verdi.

Haberin Devamı

Buray konserinde izdiham yaşandı

Dursunbey Belediyesi’nin 3 Eylül Kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği konsere binlerce kişi katıldı. Ünlü Sanatçı Buray, Beyza Durmaz ve Sevtuğ’un sahne aldığı gecede adeta izdiham yaşandı. Saz Mesire Alanında gerçekleşen konser öncesi Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, halka iyi eğlenceler temennisinde bulundu. Sahneye ilk çıkan Sevtuğ’un ardından mikrofonu eline alan Beyza Durmaz, “Olan var, olmayan var” şarkısıyla herkesi oynattı. Buray’ın sahneye çıkmasıyla yer yerinden oynadı. Buray, gördüğü olağanüstü ilgiden dolayı çok duygulandı.