Ege Ada, seramiğin ustalarını ağırladı

Ada, seramiğin ustalarını ağırladı

04.10.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ‘Mehmet Nuri Göçen Uluslararası 9. Seramik Çalıştayı’ sona erdi. Türkiye’den 19, İngiltere, Güney Kore, Danimarka, Ukrayna, Yunanistan ve Mısır olmak üzere 7 ülkeden 11, toplam 30 seramik sanatçısı katıldı. Küratörlüğünü Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın yaptığı çalıştayda, sanatçılar 10 gün boyunca eserlerini ortaya çıkarmak için Pine Bay atölyesinde çalışmalarını yürüttü.

Ada, seramiğin ustalarını ağırladı

Sanatseverler tarafından ilgiyle takip edilen çalıştayın sonunda sanatçılara sertifikaları törenle verildi. Etkinlikte konuşan Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, “Sanat yaşamı güzelleştiren ve zenginleştiren önemli bir faaliyettir. Sanatla beraber farklı kültürlerdeki farklı olayları sorgulama ve öğrenme fırsatı buluyorsunuz. Bu akşam da aramızda dünyanın farklı ülkelerden gelen sanatçılarımızın olması bunun en güzel örneği” dedi.

Haberin Devamı

Kızılcan da, gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ise, “Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

Ada, seramiğin ustalarını ağırladı

Ada, seramiğin ustalarını ağırladı