Ege Altıeylül’de kimse yalnız değil!

Altıeylül’de kimse yalnız değil!

08.06.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başkan Hasan Avcı, “Geçen yıl 6, bu yılın ilk 5 ayında 6 milyon liralık sosyal destek verdik. Yardımda bulunacağımız vatandaşlarımızı muhalefetle tespit ediyoruz. İhtiyaç sahibinin siyasetçisi olmaz” dedi

Altıeylül’de kimse yalnız değil

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçede yürüttükleri çalışmaları ve Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) ile vatandaşlara yaptıkları sosyal yardımları arkadaşımız Mahmut Acaröz’e anlattı. ALGEM’in 2015 yılında kurulduğunu belirten Başkan Avcı, “Biz geldiğimiz zaman bu birimimizin çok daha canlanmasını, ayaklarının üzerinde durmasını, şehrimizde 1. derece sorunumuzun bu olduğunu bilinciyle çalışma yapmamız gerektiğine inandık. 2. el kıyafetleri 2017 yılı sonunda kaldırdık, 2018 yılı itibariyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da, kendi çocuklarımız, kendi hanımlarımız, kendimiz hangi kıyafeti giyiyorsak, onları da aynı kalitede ürünlerle buluşturmak için adım attık” dedi.

Haberin Devamı

2018 yılında belirlenmiş bütçeyi 10 kat artırarak 2.5 milyon lira bütçe ile yola çıktıklarını kaydeden Başkan Hasan Avcı, “2021 yılında sosyal yardımlara harcadığımız bütçe 6 milyon lira. Bu yıl 5 ayda harcadığımız para 6 milyon lirayı geçti. Burada önemli olan konu, bir vatandaş ihtiyaç sahibimi değil mi, belediye başkanı olarak buna karar veren ben değilim. Vatan-daşımız müracaat ettiğinde bir komisyon tarafından yerinde gidip inceleniyor, yerinde inceleme yapan komisyon ile meclis üyelerimizden de oluşan bir grup bu isimlerle ilgili tek tek değerlendirme yapıyor. Grupta AK Parti’den olduğu gibi CHP’den, MHP’den ve İYİ Parti’den de olmak üzere bütün partilerden temsilci var. Onun için burada siyaset güdülmüyor. İhtiyaç sahibinin siyasetçisi olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beş projemizin açılışını yaptık

Bugüne kadar 5 binayı bitirerek açılışını yaptıklarının altını çizen Başkan Hasan Avcı, “İsmail Akçay Parkı ve Millet Kıraathanesi, Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi, Sultan Alpaslan Kültür Evi ve Parkı, Hasan Can Kültür Merkezi ve Abdülhamid Han Gelişim Merkezi tamamlandı. Bu sene eylül ayında 60 milyon liraya mal olan içersinde yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, sohbet meclisi, okuma salonu, yürüyüş parkurları, göletler, belediye birimlerinin yer aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompkleksi’nin açılışını yapacağız. Seyit Ahmet Arvasi Kreşi, Millet Kıraathnaesi ve Konakpınar Gençlik Merkezi’ni de bu yıl açacağız.

Plevne Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığımız Kapalı Pazar yerine bu sene başlayacağız. Bu yıl Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde çok amaçlı bir bina inşaatına başlayacağız” dedi.

Maks projesi hizmette

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi tamamlanarak hizmete girdi.

Vatandaşların E-Devlet üzerinden ikametgâh bilgilerini kontrol etmeleri, bu kontrol neticesinde de herhangi bir uyuşmazlık veya bir sorunla karşılaşmaları durumunda da Altıeylül Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi’ne başvurmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

‘Belediye binası inşaatı başlıyor’

Bu yıl Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde Karatepe Bölgesi’nde belediye hizmet binasının inşaatına da başlayacaklarını kaydeden Başkan Avcı, “Binamızın inşaat alanı 26 bin m2 olacak. Öte yandan her yıl 1000 km tarla yolu açıyoruz. Geçen sene 300 bin m2 kilit parke taş yapmıştık bu yıl 400 bin m2 kilit parke taş ihalesi yaptık. Kırsal mahallelerimizde geçen yıl muhtarlık binası olmayan 20 mahalleye muhtarlık binası yaptık. Ova köylerimizde ihtiyaç olan Çiftçi Malları Koruma Birliği ,2 yıldır aktif olarak çalışmıyor, biz bu yıl maliyetleri üzerimize alarak Çiftçi Malları Koruma Birliği’ni aktif hale getiriyoruz. Bu sene 2022 yılında birlik çiftçilerimizden aidat almayacak” dedi.

Vekillerden projelere tam not

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Altıeylül’ü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde inceleme yapan Zenbilci, özellikle meslek edindirme kursları ve sosyal markete hayran kaldı. Sinema ve konferans salonunda da Altıeylül Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve planladığı diğer projeler hakkında bilgilendirilen Ahmet Zenbilci, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ve Başkan Hasan Avcı ile birlikte İsmail Akçay Parkı’nda vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya geldikten sonra Hasan Can Kültür Merkezi; Sultan Alparslan Kültürevi; Seyit Ahmet Arvasi Kreş ve Millet Kıraathanesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu ve Yaşam Kompleksi; Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi; Plevne Millet Kıraathanesi; Plevne Kapalı Pazar Yeri; 15 Temmuz Anıtı; Nergis Lavanta Bahçesi ve Konakpınar Gençlik Merkezi’ni yakından inceleyerek bir takım değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Milletvekili Ahmet Zenbilci, “Sayın başkanımızı heyecanından dolayı kutluyorum. Meclis üyelerimizi de teşkilatımızla birlikte tebrik ediyorum. AK Parti belediyeciliğine yakışır başarılı işler yapmışlar. Heyecanları hâlâ dipdiri, ilk günkü gibi. Özellikle çevreye, gençlerimize ve çocuklarımıza vermiş oldukları destekten dolayı kutluyorum. Şu an içerisinde bulunduğumuz kamp alanı bile son derece önemli. Gurur duydum; iyi ki varlar” dedi. Milletvekili Adil Çelik ise, “Hasan Başkanımız genç ve dinamik, bizim yüz akı belediye başkanlarımızdan birisi. Çok güzel projeleri ve hizmetleri var. Gerçekten iftihar ettik. Bizler, AK Partili Belediyeler arasındaki hizmet yarışıyla devam ediyoruz. Milletimiz de bunları görüyordur elbette” ifadelerini kullandı. Başkan Hasan Avcı, “Bizler de ilçemiz için, şehrimiz için var gücümüzle bugüne kadar çalıştığımız gibi inşallah aynı aşkla ve aynı şevkle çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Altıeylül’ümüzü Balıkesir’imizin parlayan yıldızı yaparak 20 ilçemiz arasında nadide bir yere getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Anne adaylarına destek sürecek’

Altıeylül Belediyesi ile Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü arasından imzalanan protokole göre ilçede hamile olan ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından gerçekleştirilen rutin kontroller sırasında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ya da talepte bulunan vatandaşların bilgileri Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce işleme alınacak. Ardından Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce hamile olan anne adayları evlerinde ziyaret edilip ihtiyaçları belirlenerek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne iletilecek. Gerçekleşecek değerlendirmenin ardından ise ihtiyaç sahibi ailelere ALKART verilerek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için destek olunacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yaptığı açıklamada, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol ile de anne adaylarının yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Çünkü dünyaya gelecek çocuklarımız bizlere Allah’ın birer emanetidir. Toplamda 2 yıl boyunca sürecek bu projemiz ile dünyaya gözlerini açacak evlatlarımızın ellerinden tutacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

GES’le tasarruf

Dallımandıra Mahallesi’nde Altıeylül Belediyesi’nin öz kaynakları kullanılarak yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) faaliyete geçti. Yaklaşık 19 buçuk dönüm arazi üzerine kurulan GES, 1 Megawatt enerjiyi kurulan 3 Bin panel ile üretirken yaklaşık 4-5 yıl içerisinde kendisini amorti edecek. Herhangi bir kredi kullanılmadan tamamen öz kaynaklar ile hayata geçirilen Güneş Enerji Santrali’nin elektrik üretimine başlamasının ardından konuşan Başkan Hasan Avcı, “Kendi öz sermayemizle herhangi bir kredi kullanmadan yaptırdığımız tesisimiz çalışmaya başladı. İlçemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Geldiğimiz günden bugüne şehrimize değer katacak projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Altıeylül’ümüzü Balıkesir’imizin parlayan bir yıldızı yapmak için var gücümüzle mücadele etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde tiyatro festivalimizi gerçekleştirmiştik. Bir taraftan kültürel açıdan şehrimize değer katarken diğer taraftan da şehrimize artı değer katabilecek GES’in de içerisinde olduğu gibi projeler yapıyruz” dedi.

Sevgide engel tanımıyor!

Altıeylül Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Konakpınar Mahallesi’nde renkli bir doğa etkinliği gerçekleştirdi. Altıeylül Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nce organize edilen ve kent konseyi eşliğinde engelli vatandaşlar ile birlikte gerçekleştirilen doğa etkinliğine vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Engelli vatandaşların ve ailelerinin misafir olduğu Konakpınar Gençlik Merkezi’nde doyasıya eğlenen misafirler, şarkılar ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği organizasyondan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Personelini ödüllendirdi

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 2021 yılında düzenlediği performans ölçme ve değerlendirme sonuçları neticesinde dereceye giren personele ödüllerini takdim etti. Değerlendirme sonucu 10 üzerinden 9 ve üzeri puan alarak dereceye giren personel 2000 lira yine kendi biriminde dereceye girerek 9 puanın altında değerlendirilen personel 1500 liralık ödülün sahibi olurken toplamda 20 personel ödüle layık görüldü.

‘Geleceğe yatırım yapıyoruz’

Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı ortak protokolle, Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde Çocuk Üniversitesi’nin çalışmalarına başladı. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Değerli hocalarımız, akademisyenlerimiz destek verecekler. Öğrenci kardeşlerimiz de çocuklarımızla bir araya gelecek” dedi. Başkan Hasan Avcı, “Geleceğe yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Üniversiteye hayran kaldılar

Altıeylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nin son konuğu AK Partili Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeleri oldu.
AK Parti Balıkesir Milletveki Belgin Uygur, Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Hatay Milletveki Sabahat Özgürsoy Çelik ve Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil özellikle Çocuk Üniversitesi’ne hayran kaldı.
Altıeylül Belediye Başkanvekili Feyyaz Çiftçi, “Başkanımız Hasan Avcı’nın da dediği gibi çocuklara ve gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Çocuk Üniversitesi’nin kıymetli misafirlerimizce takdir edilmesi de bizleri gerçekten mutlu etti. Kendilerine yürüttüğümüz faaliyetler hakkında bilgi verdik. Bu nazik ziyaretleri için kendilerine Başkanımız Hasan Avcı ve Altıeylül Belediyesi adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Mikrokredi yardımı

Altıeylül Belediyesi 2015 yılında hizmete alınan Altıeylül Gelişim Merkezi Meslek Edindirme Kursları ile illçedeki vatandaşlara mesleki eğitimler vermeyi sürdürüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen eğitimler sonucunda mesleki eğitim alan 5 bin 700 kursiyere sertifikaları verildi. Bu bağlamda ihtiyaç duyulan sermaye için ise Altıeylül Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı kolları sıvayarak anlamlı bir işbirliği protokolü imzaladı. Başkan Hasan Avcı, “Kadın girişimcilerimize kendi başlarına gelir getirici faaliyetlerde bulunabilmeleri için sağlayacağımız kredi sayesinde ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çifte protokol gururu

Altıeylül Belediyesi gençlere yapmış olduğu yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde çifte protokol imzaladı. Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile imzalanan protokolde 2022 yılında Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine 7 bin lira nakdi yardımda bulunmak üzere protokol imzalayarak spora ve Ballıkesir’deki amatör kulüplere destek verdi.

Altıeylül Belediyesi, Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan diğer protokole göre ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yeteneklerinin ve özgüvenlerinin geliştirilmesi için ücretsiz programlar aracılığıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Değerleriyle gelişen Altıeylül - HASAN AVCI

2014 yılında Balıkesir’in Büyükşehir olmasının hemen ardından merkezde oluşan iki ilçeden biri olan Altıeylül’ümüzün ülke sıralamasında her bakımdan kendisine yakışır bir konuma gelmesi için beldiye olarak hızla çalışmaya başladık.  

Köylerin de artık şehirlerin birer mahallesi olarak anılmasıyla vatandaşlarımız doğal olarak şehir hayatının fiziki ve sosyal şartlarını yaşadıkları yerleşim yerlerinde de görmek istiyorlar.  

Bu nedenle ilk iş olarak, sosyal hayatın en temel ve sıradan gereksinimlerinden olan kaliteli ve güvenli yolların yanısıra kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarımız için tıpkı şehir merkezindekiler gibi aynı değerde parklar ve oyun grupları inşa ettik. Kırsal mahalle ve şehir merkezindeki mevcut parkları daha da güzelleştirmek amacıyla da tamamını gözden geçirdik ve günün şartlarının beklentilerine uygun hale getirdik.  

Göreve geldiğimiz 11/11/2017’den bu yana rutin hizmetlerin tamamlanmasının ardından ilçemizde cazibe merkezleri oluşturacak ve büyük bir eksikliği giderecek konferans, tiyatro, sinema, konser ve benzeri etkinliklerin yapılabileceği merkezlerin ilkini, ‘Hasan Can Kültür Merkezi’ni inşa etmek için kolları sıvadık. Projemizi hızla tamamlayıp çeşitli faaliyetlerin yapılabildiği bir tesis olarak halkımızın hizmetine sunduk.  

Bu süreçte İsmail Akçay Parkı ve içindeki Plevne Millet Kıraathanesi de bir başka önemli eserimiz oldu. Bölge halkı ve çevre mahallelerdeki birçok öğrencimizin faydalandığı Plevne Millet Kıraathanemiz bugün büyük bir ihtiyaca cevap vermektedir. 

Yine Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi ile Sultan Alparslan Kültür Evi ve Parkı, kütüphanesi ile parkıyla bulunduğu bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.  

Ayrıca Sosyal Yardım Birimleri, Çocuk Üniversitesi, sinema salonu, çeşitli atölye ve sınıfların bulunduğu Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezimiz de renkli etkinlikleriyle ilçemiz vatandaşlarına ve öğrencilerimize hizmet vermektedir.  

Konakpınar’da tarihi okul binalarını restore işlemlerini yaptık, çevre düzenlemeleri ve ahşap evleri tamamlayarak bölgemiz için cazibe merkezi olacak bir gençlik merkezini hayata geçiriyoruz. Tamamlanmak üzere olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Merkezimiz ile Sütlüce Mahallemizde yapmakta olduğumuz Seyid Ahmed Arvasi Kreş, Park ve Millet Kıraathanesi’ni de yakın zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz. 

Bir yandan ilçemizin yolundan parkına, sosyal tesisinden kültürel tesisine, vatandaşlarımız İçin ihtiyaç olan binaları yaparken, bir yandan da kadınlarımızı ‘ALMEK’ kurslarımızla ve mikro kredilerimizle destekliyor, gençlerimizi ve çocuklarımızı milli ve manevi değerleri önceleyerek; çocuk üniversitemiz başta olmak üzere, kitap fuarı, yarı yıl etkinlikleri, tiyatro festivali, kültür gezileri, mahalle ligi gibi birçok farklı etkinliklerle buluşturuyoruz.  

Bunun yanında Altıeylül ilçemizin kültür hayatının zenginleştirilmesine katkıda bulunmak adına da birçok değerli eser yayınladık.   

Balıkesir’in yetiştirdiği önemli siyasetçi, gazeteci ve İslam alimi olan ‘Hasan Basri Çantay’ hakkında eserler yayınladık. Yine bu manada Abdülhamid Han’ın Balıkesir’deki eserlerini ihtiva eden bir eser de kütüphanelerdeki yerini aldı.  

Ayrıca Osmanlı tarihi ve Balıkesir’imiz için değerli bir şahsiyet olan Zağanos Mehmed Paşa hakkında önemli eseri ülkemizin kültür hayatına kazandırdık.  

‘Siyasi ve Sosyal Tarihiyle Balıkesir’ adlı bir eseri de yayın hayatına kazandırıyoruz.  

Beşikten mezara kadar insana dair her alanın belediyelerin ilgi alanları içinde olması nedeniyle bizler de Altıeylül Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan öğrenci, genç, yaşlı, yoksul, yetim, işçi, sporcu… herkesin yanında olmanın gayreti içindeyiz.  

Eksiklerimizin bilincinde ve giderme yolunda emek verirken, ilçemizi de var gücümüzle Balıkesir’in parlayan yıldızı yapmak İçin çalışıyoruz.  

Bu bağlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan ‘İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması(SEGE) Araştırması-2022’ye göre ilçemizin Balıkesir’in ilk sırasında yer alması da bu konuda doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. 

Tabi bu arada milletin hakkına çökmeyi, doğal hak olarak gören, garip gurabaya gidecek olan lokmaları hiç umursamadan yutmayı alışkanlık haline getirmiş ‘birilerinin’ de bu çalışmalardan son derece rahatsız olduğunun farkındayız. Ancak biz ilk günden itibaren milletin hakkını hep millet için kullanarak‘Beytülmal’ın üzerinde oturduğumuzun bilinciyle, milletin emanetine sahip çıktık ve inşallah sahip çıkmaya devam edeceğiz.  Yalnızca halkımızın memnuniyetini esas alarak, halka hizmeti Hakk’a hizmet görerek yaptığımız çalışmalarda daha iyisini yapmanın azmi içinde devam edeceğiz.  

Milletimizin bize verdiği güvenin, milletimizin bize verdiği emanetin bilinciyle inandığımız yolda yürümeye devam ederek ‘Değerleriyle’ gelişen büyüyen ve daha yaşanabilir bir Altıeylül için var güzümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  

Selametle…