Ege Altın Güvercin kanatlanıyor

Altın Güvercin kanatlanıyor

01.09.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10-11 Eylül günlerinde 25’inci kez düzenlenecek olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın jürisi belli oldu.

Altın Güvercin kanatlanıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) işbirliğinde, Eviz Yapı ana sponsorluğunda düzenlenecek olan 25. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın jürisi belirlendi. Jüri başkanlığını, prodüktör Ali Rıza Türker üstlendi. Keman sanatçısı Canan Anderson, piyanist, besteci, eğitmen Mine Mucur, TV ve radyo programları yapımcısı İzzet Öz, besteci, söz yazarı, yorumcu Fatih Erkoç ve enstrümanist, yorumcu Ayhan Sicimoğlu’nun yanısıra Kuşadası halk jürisi temsilcileri olarak Ardahan Belediye Başkanı, müzisyen ve yorumcu Faruk Demir, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Efe Berberoğlu ve sponsor temsilcisi Gültaç Eviz yer aldı. 9 kişilik büyük jüri, 11 Eylül’de Özer Türk Stadı’nda, ön jürinin belirlediği 10 finalisti canlı olarak dinleyerek değerlendirmede bulunacak.

Haberin Devamı

Onur ödülü Erkoç’un

Bu yıl da yarışmanın internet sitesi üzerinden devam eden dijital oylamanın sonuçları 10. jüri olarak değerlendirilecek. Sonuçlar, 11 Eylül akşamı bir TV kanalından canlı olarak yayınlanacak. Birinci besteye 100 bin, ikinciye 50 bin, üçüncüye ise 25 bin lira para ödülü verilecek. Onur ödülü, profesyonel müzik yaşamına 1986 yılında düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması’nı kazandığı “Yol Verin A Dostlar” adlı besteyle adım atan Fatih Erkoç’un olacak. Gecede, Sertap Erener sevenleriyle buluşacak.