Ege Amerikalılar, Milas zeytinyağını keşfetti

Amerikalılar, Milas zeytinyağını keşfetti

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AB coğrafi işaretli 10 bin şişe Milas zeytinyağının ABD yolcusu olduğunu belirten MİTSO Başkanı Özer, “Adımız tüm dünyada biliniyor” dedi

Amerikalılar, Milas zeytinyağını keşfetti

Bahçeci Sağlık Grubunun kurucusu Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, 2020 yılında Milas’ta kurduğu Bahçeci Latmos Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş ile ihracat başarısına imza attı.  Bahçeci’nin Newyork kentinde yaşayan oğlu avukat Berk Bahçeci’nin girişimleriyle ABD’ye erken hasat, soğuk sıkım, organik zeytinyağı ihracatı için bağlantı kuruldu. İtalya’da yaptırılan 500 cc’lik özel tasarım cam şişelere doldurulan zeytinyağları eylül ayın içinde yola çıkacak. Milas zeytinyağının ihracatından 300 bin dolar döviz geliri elde edilecek.
Şirketin yöneticilerinden İbrahim Furutçuoğlu ile İşletme Müdürü ve Tadım Uzmanı Firdal Tetik, ihraç edilecek şişeler üzerine yapıştırılacak AB coğrafi işaret etiketlerini Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’den teslim aldı.
Yeni pazarlar olacak
Milas zeytinyağında tüm üreticilerin hedeflerinin ihracat olması gerektiğini vurgulayan Özer, “İki yıl gibi kısa bir sürede Milas’ta AB coğrafi işareti kalitesinde zeytinyağı üreterek ihracat aşamasına gelmeyi başardınız. Sizin bu başarınızı yürekten kutluyorum. Sizler sayesinde Milas zeytinyağı adını dünyaya tanıtıyoruz. İhracatımız arttıkça üreticilerimizin de kazancı artacaktır” diye konuştu. Tetik de, “Firma olarak amacımız gelecek yıl içinde hem üretimi ve ihracatımızı artırmak. Özellikle Çin ve Doğu Asya ülkelerinin pazarlarına girmek için girişimlerimiz sürüyor” dedi.