Ege Anılar canlandı

Anılar canlandı

12.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

1986 yılında düzenlenen 1. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda “Yol Verin A Dostlar” ile birinci olarak tanınan ünlü pop ve caz müzik sanatçısı Fatih Erkoç, 25’inci buluşmanın ilk gününde sahne aldı.

Anılar canlandı

Tarihi Kervansaray’da düzenlenen bir basın toplantısı ile başlayan 25. Altın Güvercin Beste Yarışması, Omega Arena’da gerçekleşen muhteşem bir gala gecesi ile devam etti.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde düzenlenen yarışmanın ilk gününde Fatih Erkoç sahne aldı. Profesyonel müzik yaşamına ilk adımını, 1986 yılında düzenlenen 1. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda “Yol Verin A Dostlar” isimli beste ile birinci olarak atan ünlü pop ve caz müzik sanatçısı Erkoç, 36 yıl sonra aynı sahnede olmanın heyecan verici olduğunu belirtti. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın hayatının dönüm noktası olduğunu söyleyen Erkoç, “Kuşadası benim için doğum yerim gibi. Yarışmanın halen düzenleniyor olması mutluluk verici” dedi.

Zamana direniyor

Müziğin dijitalleşmesine rağmen Altın Güvercin’in halen değerini ve prestijini koruyan bir ödül olduğunu ifade eden Kuşadası Belediye Başkan Ömer Günel, “Yarışmayı çağımıza göre güncelleyip yaşatmayı başardık. Altın Güvercin’e dijital halk oylamasını ekledik” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Ömer Günel’in konuşmasının ardından final gecesinde yarışacak olan finalistlerin sahneye çıkış sıralamasını belirlemek üzere kura çekimi yapıldı.  Kura çekiminin ardından Erkoç’a Başkan Günel tarafından teşekkür plaketi verildi.