Ege Ayak izimi azaltıyorum!

Ayak izimi azaltıyorum!

24.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Sürdürülebilirlik ve İklim Krizi Konferansı”nda, karbon ayak izini azaltma yolları ele alındı, firmalar deneyimlerini paylaştı.

Ayak izimi azaltıyorum

Naturel Rotary Kulübü ve Rotary Federasyonu tarafından düzenlenen toplantının ardından katılımcılar, “Ayak İzimi Azaltıyorum Mutabakatı”nı imzaladı.  

Haberin Devamı

‘Bizim elimizde’ 

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, sürdürülebilir kalkınma için tüm ekonomik ve sosyal politikaların çevreyle ve iklim değişikliğiyle uyumlu olması gerektiğini vurguladı, “Bilim adamları, iklim değişikliğini sınırlamak için hala zamanımız olduğunu söylüyorlar. Karbondioksit ve diğer sera etkisi yapan gazların salınımlarında güçlü ve sürekli bir azalma 20-30 yıl içinde küresel sıcaklıkları dengeleyebilir. Sürdürülebilir üretim ve tüketim anlayışı her sektör için geçerli olmak zorunda. Türkiye Yeşil Mutabakatı ile koyulan hedeflere uyulması geleceğimiz için hepimiz yükümlülüğü” dedi. 2440 Rotary Federasyonu Başkanı Ayda Özeren de, doğayla uyum içinde yaşamanın önemine dikkat çekti, “İklim krizinin nedeninin biz insanlar olduğunu düşünüyorum. Doğayla uyum sürecinde gençlere çok güveniyorum. Bizler doğayla iyi anlaşamadık. Ona çok hoyrat davrandık. Biz hoyrat davrandıkça o da bize karşılık verdi. Geleceğimiz için bu durumu tersine çevirmemiz şart” şeklinde konuştu. 

Yazarlar