Ege Ayakkabıcıyı sevindirdi!

Ayakkabıcıyı sevindirdi!

16.12.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Shoexpo Fuarı’nın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Tunç Soyer Ayakkabıcılar Sitesi için kreş, ulaşım, sosyal tesis ve asfalt müjdesi verdi

Ayakkabıcıyı sevindirdi

16-19 Mart 2022 günleri arasında 48. kez düzenlenecek Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın lansman toplantısı yapıldı. Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Ayküsan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, tanıtım toplantısında yer aldı.

Haberin Devamı

Soyer, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nin kangrene dönen sorunların çözümü için müjdeler verdi, “Halkapınar’dan günde en az 2 tane takviye araç servisi koyacağız. Gösterdiğiniz yerde kreş ve sosyal tesis hayata geçireceğiz. Asfaltı da önümüzdeki yıldan itibaren yapacağız. Çok ihmal edildiğini biliyorum, bu nedenle bu açığı kapatmak nedeniyle ay başından itibaren yoğun bir şekilde çalışacağız. Size çok inandığımız için bunu yapacağız. İkincisi de siz bizim için iftihar vesilesi oldunuz. İhracat konusunda yaptıklarınızla göğsümüz kabarıyor. Küçücük dükkanlardan dünya ile rekabet eden bir hale geldiniz, biz de bu şehrin belediyesi olarak sonuna kadar size sahip çıkacağız” dedi.

‘Bir numara olacağız’

Haberin Devamı

İzmirli ayakkabı üreticilerin mutlaka fuara katılması gerektiğini ifade eden Soyer, fuarın temel amacının, üretici ile alım heyetlerini buluşturmak ve ülke ekonomisine destek sunmak olduğunu söyledi. Ayrıca bugüne kadar herhangi bir şekilde fuar katılımı olmayan esnafa da yine ihracat eğitimi vereceklerini kaydetti. Ayküsan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan da, “Fabrikalarımız büyüdü, üretim alanlarımız yetmiyor, bize yeni yerler lazım. 320 bin metrekarelik bu alanı, Avrupa’nın yıldızı yapmalısınız. Bize bir alan verin, İzmir’i dünyada bir numara yapalım” ifadesini kullandı.

‘Mağduriyetleri gidereceğiz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yağışların etkisiyle Narlıdere’de istinat duvarı çöken sitenin bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile birlikte bölgeye giden Başkan Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çökmenin ardından alanda püskürtme beton yöntemiyle aldığı güvenlik önlemini inceledi. İstinat duvarı çöken site ve çevrede risk oluşturabilecek bölgeler hakkında bilgi alan Başkan Soyer, “Vatandaşlarımızın mağduriyetini hızla gidereceğiz” dedi. Başkan Engin de, çalışmaların koordineli bir şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Sosyal girişimciler İzmir’de buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden sosyal girişimcileri kentte buluşturuyor. 17-18 Aralık günleri arasında düzenlenecek Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı ile İzmir’in girişimcilik ekosistemine katkı sağlanması hedefleniyor. Başvuruların devam ettiği çalıştaya katılmak için “gencizmir.com” adresi ziyaret edilebilir.

Yazarlar