Ege Balıkesir’den 16 TIR yardım

Balıkesir’den 16 TIR yardım

08.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Büyükşehir ve valilik tarafından sağlanan teknik ekipman ile vatandaşların topladığı 16 TIR malzeme, deprem bölgelerine ulaştı.

Balıkesir’den 16 TIR yardım

Balıkesirli vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli, 10 kentte yıkıma neden olan depremin ardından, afet bölgesine gönül köprüsü kurdu.  Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın koordinasyonu ile depremden etkilenen Osmaniye’ye, Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği, 78 araç, 162 personel gönderildi. Büyükşehir’in kendi temin ettiği ve vatandaşların belediyeye ulaştırdığı acil yardım malzemeleri de TIR’lara yüklenerek yola çıktı. Son olarak dün yola çıkan, gönüllü kurtarma ekibini taşıyan 3 otobüs ve 16’ncı TIR da bölgeye ulaştı.

Haberin Devamı

Başkan paketledi

Sındırgı Belediyesi öncülüğünde ise; Kaymakamlık, Kızılay, STK’lar ve siyasi partilerin işbirliği ile tüm ilçe halkı depremzedelere destek oldu. Nakdi yardımların kabul edildiği Kızılay, vatandaşları yarın düzenlenecek kan bağışı kampanyasını da davet etti.

Şimdiye kadar, 240 bin lira nakdi yardım ile bir TIR malzeme toplandı. Sındırgı halkının bu tür konularda anında birlik olduğunu belirten Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Cumhuriyet Meydanı’nda yardım çadır kurduk. Gelen malzemeler ayrı ayrı paketleniyor ve tutanak altına alınıp TIR’a yükleniyor. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın” diye konuştu.

Yer kalmadı

Ayvalık Belediyesi’nin kampanyasında ise, İsmet İnönü Kültür Merkezi, Altınova ve Küçükköy mahallelerinde oluşturulan noktalarda, tırlar dolusu yardım toplandı. Kampanyanın birkaç gün daha süreceğini belirten Belediye Meclis Üyesi Ali Jale, “Neredeyse gelen yardımları koyacak yerimiz kalmadı. Ayvalık halkından akın akın destek geliyor” dedi.