Ege Batıçim’de atık ısı enerji olacak

Batıçim’de atık ısı enerji olacak

18.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çimento sanayisinin köklü şirketlerinden Batıçim, çevreye hassasiyetini göstermek ve maliyetlerini düşürmek için 103 milyon dolarlık bir yatırım zinciriyle atağa kalktı.

Batıçim’de atık ısı enerji olacak

geçti. Bir yandan üretim hattını modernize etmek, diğer yandan mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmak isteyen Batı Anadolu Grubu, aynı zamanda maliyetleri de düşürecek çevre koruyucu yatırımlarına hız verdi. Şirket, yatırımlar ve tasarrufların sonucunda 2012’de yüzde 8 büyüme hedefliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Batıçim Yönetim Kurulu Murahhas Azası Tufan Ünal, önlerine koydukları 103 milyon dolarlık yatırım programını ve şirket olarak gelecek dönem beklentilerini anlattı.

103 milyon dolarlık yatırım
Önümüzdeki Nisan ayında Batıçim İzmir tesisinde 16 milyon dolarlık yatırımla Atık Isı Geri Kazanım Enerji Santrali kurmak istediklerini aktaran Ünal, “Bacadan atılan atık ısıdan yararlanılarak yıllık 70-75 milyon kilowatt/saat elektrik enerjisi üretilecek. Yıllık tüketimimizin yüzde 30’unu karşılayacak şekilde enerji üretilecek.” dedi.

Haberin Devamı

HUGO BOSS ödül mutluluğu yaşadı


Dünyaca ünlü hazır giyim firması Hugo Boss İzmir, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) gerçekleştirdiği “Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni”nde 2 dalda birden ödül kazandı.
2010 yılı verileri esas alınarak gerçekleştirilen törende Hugo Boss İzmir, “En Yüksek İhracat Ödülü” ve “En Yüksek İstihdam Ödülü”ne layık görülen firmalar içinde yer aldı. Hugo Boss Finans Müdürü Erhan Kazancı, ödülleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’nin elinden aldı.
Ödüller dolayısıyla büyük gurur yaşadığını söyleyen Erhan Kazancı, Hugo Boss İzmir’in 56 bin metrekare kapalı alanı, iki fabrikası ve 3 bin 300’ü aşkın çalışanı ile dünya genelindeki Hugo Boss üretim ağı içerisindeki en büyük ve önemli üretim merkezi konumunda olduğunu belirtti. İhracat ve istihdam alanında aldıkları ödülün İzmir ve Ege bölgesi için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Finans Müdürü Erhan Kazancı, Hugo Boss olarak sektörde her yıl daha iyiyi elde etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Özsüt’ten bir masalınız var çocuklar...


1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda Özsüt Muhallebicisi olarak Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveniyle bugün Türkiye’nin tatlıcı ve pastacısı haline gelen Özsüt, sosyal projelere destek vererek çocukların yüzünü güldürüyor. “Karga İle Tilkinin Hikayesi” adlı oyun, Özsüt’ün desteğiyle Izmir’in çeşitli sahnelerinde sergileniyor. Oyun, 18 Ocak Çarşamba günü (bugün) İzmir Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda miniklerle buluşacak.