Ege Bu filmler kaçmaz!

Bu filmler kaçmaz!

30.01.2018 - 01:06 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri, Şubat ayında ‘Sosyal Çevre ve Adaptasyon’ temasıyla dört özgün filmi izleyiciyle buluşturacak. ‘Karanlığın İçinden’, ‘Maud’la Bir Gece’, ‘Geceyarısı Kovboyu’ ve ‘Benim Babam Benim Oğlum’ size çok şey katacak

Bu filmler kaçmaz

Kâbusa evrilen rüya!

Haberin Devamı

Yönetmenliğini John Schlesinger’in yaptığı 1969 tarihli ‘Geceyarısı Kovboyu’, Amerikan rüyasının nasıl bir kâbusa evrildiğini anlatıyor. İki genç adamın ABD’ye yerleşerek zengin olmaya hayalleri ve hayal uğrunda atıldıkları maceraları anlatan filmde Dustin Hoffman, Jon Voight ve Sylvia Miles gibi oyuncular rol alıyor. Film, 16 Şubat’ta (20.00) İzmir Sanat Büyük Salon’da ve 21 Şubat’ta (19.00) İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda izlenebilecek.

Gerçekliği sorgulatıyor

‘Benim Babam Benim Oğlum’ 2013 Japonya yapımlı bir Hirokazu Kore-eda filmi. Film, işadamı olan Ryota’nın yaşamını anlatıyor. Kendisini başarılı biri olarak gören Ryota, bir gün hastaneden şaşırtıcı bir haber alır. 66. Cannes Uluslararası Film Festivali Jüri Ödülü 37. Japonya Akademi Ödülü’nde ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Senaryo’ gibi 8 dalda büyük ödül kazanan film, 23 Şubat’ta (20.00) İzmir Sanat Büyük Salon’da sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Var olma çabası

Gerçek hayattan uyarlanan, 1962 ABD yapımı ‘Karanlığın İçinden’ (The Miracle Worker) filmi, acı dolu bir hikâyeyi konu alıyor. Beş dalda Oscar’a aday gösterilen film, 1963 Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Başrol’ ve ‘Yardımcı Rol En İyi Kadın Oyuncu’, Bafta’da ise ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödüllerini aldı. William Gibson’ın senaryolaştırdığı ve Arthur Penn’in yönettiği filmde, 19 aylıkken geçirdiği hastalık nedeniyle işitme ve görme duyusunu kaybeden genç bir kızın var olma çabası anlatılıyor. Film, 2 Şubat’ta (20.00) İzmir Sanat Büyük Salon’da, 7 Şubat’ta (19.00) İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.

‘Cebimdeki Yabancı’ OptImum’da

Güçlü kadrosu ve yapımıyla merakla beklenen ‘Cebimdeki Yabancı’, 2 Şubat Cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin yönetmeni ve başrol oyuncuları, 3 Şubat’ta Optimum’da, BKM Ege Bölge Temsilciliği Devajans Bütünleşik Pazarlama İletişimi’nin organizasyonunda İzmirlilerle bir araya gelecek.

Başrollerinde Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız gibi yıldız oyuncuları buluşturan filmde, yedi yakın arkadaş oynadıkları oyunla birbirlerinin o güne kadar hiç bilmedikleri gerçekleriyle yüzleşecek. Filmin sıra dışı senaryosunu ise Murat Dişli yazdı.

Haberin Devamı

Felsefe, aşk ve bilim

Yönetmenliğini Eric Rohmer’in yaptığı, Fransız sinemasının şaheserlerinden ‘Maud’la Bir Gece’ (Ma nuit chez Maud) 1969 Fransız yapımı bir film. Koyu bir Katolik olan Jean-Louis, koyu bir Marksist olan Vidal ve özgür ruhlu bir kadının bir araya gelmesiyle başlayan macera din, ahlak, felsefe, aşk ve bilim gibi konuları işlerken, izleyici de karakterlerin psikolojik alt yapısını ve özbenliğini keşfediyor. Jean-Louis Trintigmant, Françoise Fabian, Marie-Crhistine Barrault’un oynadığı film, 1970 Fransız Sinema Yazarları Sendikası En İyi Film, 1971 ABD ve USA Ulusal Film Eleştirmenleri ödüllerinde, ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Görüntü’ ödülünü aldı. Film, 9 Şubat’ta (20.00) İzmir Sanat Büyük Salon’da...