Ege Buca’daki sözleşme Türkiye’de bir ilk

Buca’daki sözleşme Türkiye’de bir ilk

10.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

BUCA Belediyesi, taşeron işçiyken kanun hükmünde kararnameyle kadroya geçen 1150 işçiyle toplu iş sözleşmesi imzaladı. Genel-İş Sendikası ile Belediye arasında imzalanan sözleşmeyle işçilere yüzde 40’a varan zam yapıldı.

Buca’daki sözleşme Türkiye’de bir ilk

Ücretlere yüzde 30 zam yapıldı. Artış, sosyal hak ve yardımlarla yüzde 40’ı buldu. Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Biz istedik ki, bu sözleşme bir örnek teşkil etsin” dedi. Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da Başkan Piriştina’ya teşekkür etti. Sendikanın İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, çok kıymetli bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İşçilere ne getiriyor?

Toplu iş sözleşmesiyle yüzde 30 ücret artışı sağlanacak. Giyim, yakacak, gıda-erzak, yol ve bayram yardımı yapılacak. Kıdem tazminatı tavandan hesaplanacak. İşçi Lokali her gün açık olacak. Maaş promosyonları işçiye verilecek. Yılda 2 sinema, 2 tiyatro bileti ücretsiz olarak verilecek ve Bucaspor’un maçlarını ücretsiz izleme olanağı sağlanacak. Evlilik yardımı ve her çocuk için 1000 lira doğum yardımı yapılacak. Sendika üyesi işçiler, 3-6 yaş arası çocukları için Pırlanta Merkezleri’ne para ödemeyecek. Doğum yapana, yasal iznine eklenmek üzere 6 hafta daha ücretli izin verilecek. İşçiler, belediyenin tesislerinden ve kurslarından ücretsiz olarak yararlanacak.