Ege Cinsellik sorunları kâbusunuz olmasın

Cinsellik sorunları kâbusunuz olmasın

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

40 yaşından sonra her üç erkekten birinde görülen ve genellikle organik nedenlere bağlı olan sertleşme sorununa, en güncel tedavi yöntemleriyle çözüm bulunuyor

Cinsellik sorunları kâbusunuz olmasın

Sertleşme sorununu, tatmin edici bir cinsel birleşme için gerekli sertliğin sağlanamaması veya sürdürülememesi şeklinde tanımlayan Ekol Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ayhan Karaköse, “40 yaşından sonra her üç erkekten birinde sertleşme problemi görülüyor. Sorunun organik nedenleri arasında diyabet, kalp damar hastalıkları, endokrinolojik bozukluklar, bir takım ameliyat ve operasyonlar, sigara-alkol kullanımı ve yaşlanma; psikolojik nedenleri arasında ise ilişki problemleri, kaygı, çiftler arasındaki uyumsuzluk ve performans ile ilgili aşırı beklentiler yer alıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk yöntem haplar

Sertleşme probleminin güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Karaköse, “Bir takım testler yapıldıktan sonra tanı konmakta ve hastaya uygun tedavi yöntemlerinden biri seçilmektedir” dedi. Sertleşme bozukluğu tedavisinde ilk önerilen tedavinin ağız yoluyla alınan ilaçlar olduğunu belirten Doç. Dr. Karaköse, yöntemleri şöyle sıraladı:
l Oral Tedaviler: Bu ilaçlar penisteki damarlarda genişlemeye neden olur ve kan akımını artırır. Buda sertleşmeye yardımcı olmaktadır.
l Penise İlaç Enjektesi: Penis içerisine ilaç enjekte edilerek uygulanan bir tedavi seçeneğidir. İlk aşamada kullanılan ağızdan tedaviler ve yaşam tarzı değişikliklerinden fayda göstermediği durumlarda bu tedavi önerilir. Enjeksiyondan 10-15 dakika sonra sertleşme meydana gelir.
l Vakumlu Sertleşme Pompası: Bu sistemler silindir şeklindedir ve penisi çevresinden sıkan bir lastik veya silikon halkası bulunur. Yine ilk basamak tedavilerin başarısız olduğu durumlarda kullanılmaktadır.
l Şok Dalga Tedavisi: Sertleşmenin iyileştirilmesi için düşük yoğunluklu, odaklanmış şok dalgalarının kısa aralıklar halinde penise verildiği bir tedavi şeklidir. Birden fazla seans halinde uygulanır ve gerekirse tekrarlanabilir. Bu tedavi penis dokusunda yeni damarlanma artışı sağlayıp sertleşmeye yardımcı olur.