Ege Dayanışma festivali

Dayanışma festivali

16.04.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 12. kez düzenleyeceği Alaçatı Ot Festivali, 27-30 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek. ‘Yeniden Doğuş’ temasıyla yapılacak organizasyonda, depremin yaraları sarılacak

Dayanışma festivali

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği, endemik otlar ve bunlarla hazırlanan eşsiz lezzetlerin yer aldığı Alaçatı Ot Festivali, bu yıl 12. kez gerçekleşecek. Alaçatı Ot Festivali’nin tanıtım toplantısı, The Stay Warehouse Otel’de yapıldı. Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayılan mis gibi kokuları ile önemli dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali; bu yıl da konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak. Dünyaca ünlü şeflerin jüri olarak katılacağı, Ege’de yetişen sayısız otun sergilendiği festivalin bu yılki ana teması ‘Yeniden Doğuş’ olacak. Organizasyonun kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla gerçekleşecek, dopdolu içeriği ile cıvıl cıvıl anların yaşanacağı kortej, 28 Nisan’da yapılacak.  

Haberin Devamı

Depremde etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in yöresel ürünleri stantlarda yer alacak. 28 Nisan akşamı Karsu sahne alacak. 29 Nisan Cumartesi günü ise Rock müzik grubu Duman, sevenleriyle buluşacak.  

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu da, deprem yararına düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali’nde konser verecek. 

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini alacağı 12’nci Alaçatı Ot Festivali’nde Çağla Şıkel’in sunacağı yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarışacak.  

Depremzedeler yararına 

Bu yıl Alaçatı Ot Festivali’nin deprem yararına yapılacağını belirten Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “6 Şubat’ta meydana gelen depremin derin üzüntüsünü hala kalbimizde taşıyoruz. Bu kadim kültürün bir parçası olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında, doğanın yeniden uyanışının mevsiminde 12’ncisini düzenlediğimiz Alaçatı Ot Festivalimizin temasını ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirledik. Yarımadada yetişen otlar, yerel lezzetler özelinde gerçekleştirdiğimiz ‘Otların rüzgarlı öyküsü’ Alaçatı Ot Festivalimizde, bu yıl bir istisna yaparak, stantlarımızda Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya ve Kilis’in bölgesel lezzetlerine de yer vereceğiz. Depremin ilk dakikasından itibaren, evleri hasar görmüş insanlarımız için evlerini, otellerini, gönlünün kapılarını ilk açan belediye olarak, tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya çalıştığımız depremzedelerimizi festivalimize ortak edeceğiz” dedi.  

Haberin Devamı

Bu yıl da zengin bir festival hazırladıklarını dile getiren Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her adımda nefis otlu yemeklerin kokusu Alaçatı’nın o meşhur rüzgarına karışacak.  

Gastronomik söyleşilerde zeytini konuşacağız, zamanla dönüşen yemek kültürünü, mutfağımızın zenginliklerini konuşacağız. Sürdürülebilir, sağlıklı bir yaşamın ipuçlarından bahsedeceğiz. Alaçatı’nın tüm sokaklarından müzik tınıları duyulacak. Mücadele devam ediyor. Hayata sımsıkı tutunmak, birbirimize sarılarak aydınlık yarınlara yürümek zorundayız. Birlikte el ele verip iyileşeceğiz.”