Ege Delirten hastalığın şifası Türkiye’de!

Delirten hastalığın şifası Türkiye’de!

18.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fransa’da yaşayan Mustafa Güney, 8 yıldır çektiği delirten hastalıktan Medicana International İzmir Hastanesi’nde yapılan ameliyatla kurtuldu.

Delirten hastalığın şifası Türkiye’de

HANDE NAYMAN DHA - Fransa’da marangozluk yapan Mustafa Güney (64), şifayı Türkiye’de buldu. Güney, halk arasında ‘delirten hastalık’ olarak bilinen trigeminal nevralji hastalığı nedeniyle yaşadığı şiddetli yüz ağrılarına dayanamayınca geldiği Türkiye’de 28 dişini birden çektirip, protez diş taktırdı. Bu işlemden yaklaşık 3 ay sonra ağrılarının yeniden başladığını anlatan Güney, Medicana International İzmir Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Yaşadığı ağrıların diş ağrısı olduğunu zannettiğini kaydeden Güney, “Ağrıdan kendimi balkondan atasım geliyordu. Ağrı nedeniyle dişlerimi çektirdim ama çözüm olmadı. Dişleri çektirdikten sonra bir süre ağrılarım geçti ama sonra tekrar başladı. Fransa’daki doktorlar hastalığım nedeniyle ameliyat şansımın olmadığını söyledi. Burada ameliyat oldum. Şimdi ağrılarım dindi. Türküler söylemek istiyorum. O ağrının tarifi yoktu. Fransa’daki doktorlar bu hastalığın ameliyatının olabileceğini bilmiyor” dedi. 

Haberin Devamı

Doç. Dr. Uçkun da, “Bu hastalıkta en etkin tedavinin cerrahi tedavi olduğu ispatlanmıştır. Ameliyatta başarı şansı yüzde 99 oranında. Ağrılar yüzde 90 kesiliyor” diye konuştu.