Ege Deprem bizi yıkmadı daha da güçlendirdi!

Deprem bizi yıkmadı daha da güçlendirdi!

23.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yıllarca farklı tekniklerle kendini geliştirip fark yaratmayı başaran Uğur Günlüsoy, İzmir’deki sarsıntıdan dört gün önce açtığı Ombre Krallığı’nın kuruluş öyküsünü anlattı

Deprem bizi yıkmadı daha da güçlendirdi

Selen Deniz / Marka Portresi - Çok küçük yaşlarda babasının, “Git çalış, evde yatamazsın burası otel değil” demesiyle kuaförlük mesleğine adım atan Ombre Krallığı’nın sahibi Uğur Günlüsoy, bugün sektördeki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. En değerli varlığı olan Ombre Krallığı’nın 26 Ekim 2020’de açıldığını belirten Günlüsoy, “Ancak maalesef açılıştan 4 gün sonra yani 30 Ekim’de yıkıcı İzmir depremini yaşadık. Gözbebeğimiz ilk salonumuz, markamızın ilk adımı olan dükkanımız için yıkım kararı çıktı. Çok zorlu bir süreçti. Fakat pes etmedik. Daha da güçlenerek ekibimizi büyüttük” dedi.

Haberin Devamı

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

İşine aşık, hayattaki tek değerli varlığı markası olan biriyim. En doğal ve en kısa böyle açıklayabilirim sanırım… Hem İzmir doğumlu hem de aslen İzmirlim. Bir kardeşim var, Kemal Günlüsoy.  Kendisi şirketimizin genel müdürüdür.

Peki, kuaförlük mesleğiyle buluşmanız nasıl oldu?

Meslekle buluşma hikayem aslında biraz farklı… Çok küçük yaşlarda babamın, “Git çalış, evde yatamazsın burası otel değil” demesiyle başlamıştır. Evet biraz ilginç geliyor kulağa fakat doğru.  Henüz 9-10 yaşlarındayken birçok farklı meslek grubunu denemiş olmama rağmen hayatımı değiştiren, kuaförlük sektörüne girmem oldu. Yıllarca büyük ve kalabalık salonlarda çalışıp her ustadan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Tabi yıllar içinde meslek çok değişiyor, meslek değiştikçe senin de değişmen gerekiyordu, bunu fark etmiştim. Kısa zaman içinde bu sanatı benimseyip geliştirmek adına birçok işler yaptım. 

Haberin Devamı

Kendi krallığınızı ilan ettiniz ve başarıyla dolu bir yılı geride bıraktınız. Ombre Krallığı’nızı anlatır mısınız?

Evet geldik Ombre Krallığı’na... Benim için çok özel ve bir o kadar da değerli bir marka, bakın marka diyorum çünkü burada her şey kurumsallaşma üstüne kuruldu. Açılışımız 26 Ekim 2020 pazartesi günü gerçekleşmişti. Ancak maalesef açılıştan tam 4 gün sonra yani 30 Ekim’de yıkıcı İzmir depremini yaşadık. Gözbebeğimiz ilk salonumuz, markamızın ilk adımı olan dükkanımız için yıkım kararı çıktı. Çok zorlu bir süreçti. Çünkü Ombre Krallığı için ciddi yatırımlar yapılmıştı, ciddi emek verilmişti, çok daha önemlisi heves ve tutku vardı, hepsi kursağımıza kaldı.

Fakat pes etmedik çünkü bu marka ilk zorlukta pes edilecek bir proje değildi. Daha da güçlenerek ekibimizi büyüttük. Daha büyük bir dükkana geçtik ve orayı lüks bir salon yapmak için ciddi yatırımlarda bulunduk ve başardık. Kısa süre içinde aşırı popüler bir hale gelip duyulmaya başladık. Bu bizim için çok değerliydi… Amacı para olmayan, sadece meslek grubuna bu iş nasıl vizyonlu yapılır onu göstermek isteyen bir markanın başarısız olma ihtimali var mı?

Haberin Devamı

Ombre saç stili en gözde dönemini 1-2 yıl önce yaşadı. O günden beri de pek çok kadının zevkle kullandığı bir saç stili. Kendi içinde renlerine göre ayrışıyor… Bu sonbaharın trendi nedir?

Ombre genel bir tekniğin ismi tüm dünyada kabul görmüş bir terim fakat zaman popüler. Özellikle doğallığa her geçen gün yaklaştığımız bu günlerde daha da popüler olabiliyor. Son zamanlarda ombre yerini biraz daha freeligth, babyligth işlemlerine bırakıyor. Çünkü daha doğal görünüyorlar, zaten bahsettiğim bu işlemleri de ombrenin kardeşi gibi düşünebilirsiniz.  Bu sonbaharın trendi kesinlikle bronz yansımalı nude renkler. Zaten adı üstünde, “sonbahar”… Aklınıza gelen renk belli fakat biz bunu kişinin ten rengine göre ayarlayabiliyoruz. Bir de son zamanlar da transparan tonlamalar çok moda. Gerek sarıda gerek ise dip boyalarında bile insanlar artık beyazlarının kapanmasını istemiyor. Transparan modasının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inanıyorum ve çalışmalarımızın çoğu transparan renklerden oluşuyor.

Haberin Devamı

Maalesef piyasada iyi uygulamalar kadar kötü uygulamalar da yapılmakta. Böyle bir durumda kişiler saçları yıpranmadan nasıl bir yol izleyebilir?

Maalesef söylediğiniz gibi kötü uygulamalar saçlara ciddi zararlar veriyor. Bize de bu tarz saçlar çok fazla geliyor. Biz, hasar görmüş yanlış işlem uygulanmış saçları genelde keratin bakım takviyesi ile güçlendirip, eğer tekrar bir işlem yapacaksak da koruyucu ürünlerle saçı güçlendirerek renklendirme işlemleri yapmayı tercih ediyoruz. Benim, saçların sahibi kadınlara bu konuda ciddi bir tavsiyem olabilir; ucuz ürünle ucuz işçilik yapan kuaförlerden uzak durmaları. Malum saç zarar gördüğü zaman toparlanması yıllar sürüyor.

‘Aynı zamanda akademiyiz’

Şubeleşme hedefiniz var mı?

Ombre Krallığı olarak belirlenen hedef plan projelerimiz aslında çok gizli. Fakat Milliyet Ege’ye özel sizlerle ufak bir parçasını paylaşabiliriz: Ombre Krallığı’nın şu anda ilk amacı gerekli eğitimlerden geçmiş, Ombre Krallığı kalitesinde hizmet verebilecek kişiler yetiştirmek ki bu konuda da herkesin başvurusuna açık, çünkü aynı zamanda bu salon bir akademi. Kişisel eğitimler de veren bir işletmeyiz. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra müşterilerimizin isteği talebi doğrultusunda daha geniş kitlelere ulaşmak adına önümüzdeki yıllarda ciddi şubeleşme için yatırım projelerimiz mevcut.