Ege Destanlaşan zaferin 106. yılı

Destanlaşan zaferin 106. yılı

18.03.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

Destanlaşan zaferin 106. yılı

Egeli belediyeler, 18 Mart ‘Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde, bir milletin kaderini değiştiren, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazileri minnetle andı. “Yüz yıllar geçse de tarihin yazdığı en büyük zaferlerden biri olarak anılmaya devam edecek” diyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştiren bir kahramanlık destanıdır” ifadelerini kullandı.

‘Sarsılmaz ruhumuzu koruyoruz’


Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da, “Bizler millet olarak imkânsızlıklar içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Çanakkale Zaferi, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri” diye konuştu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Aziz Mehmetçik’in tüm dünyaya savaşın da bir ahlakı olduğunu öğrettiği bir savaştı. Elli yılda yetiştirdiğimiz insan kaynağımızı kaybettik ama milletimizin dünya sahnesinde yükselişine zemin hazırladık” dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Gösterilen azim ve irade, milletimizin güvenini artırmış, bağımsızlığa inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır” ifadelerini kullandı.

Edremit’teki Çanakkale mirası müzeye kazandırıldı

Osmanlı döneminde ordu envanterine giren, Çanakkale Zaferi’nde de kullanılan, Cumhuriyet döneminde ise Edremit’te “Ramazan Topu” olan tarihi top, uzun yıllar atıl bir durumda bekledikten sonra Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatı ile yeniden gün yüzüne çıkartıldı. Romanlara konu olan “Ramazan Topu” aslına uygun olarak yapılacak bakım ve onarımın ardından, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde yerini alacak.