Ege Dilara, gelecek bayram ayağa kalkmak istiyor

Dilara, gelecek bayram ayağa kalkmak istiyor

23.04.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki yıl önce İzmir Bornova’da, ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletteki araştırma görevlisi Dilara Aldanoğlu’nun (25) tedavisi evinde sürüyor.

Dilara, gelecek bayram ayağa kalkmak istiyor

Beyin travması ve buna bağlı kanama sonucu yatağa bağlı hale gelen ablasının bakımını üstlenen Açelya Aldanoğlu (24), bayrama hem buruk hem de umutlu girdiklerini belirtti, “Ablamın şu an sadece refleks ve mimikleri var. Acı karşısında tepki veriyor. Küçük küçük çıkardığı sesler var. Bazı tedavileri görmesi gerek, yurt dışından ilaç getirilmesi gerek. Beyin kök hücre nakli olursa, yüzde 50 ölen hücrelerinin canlanma ihtimali bulunuyor. Biz bunlar için mücadele ediyoruz. En büyük hayalim ablamın ayağa kalması, bizleri tanıması, eski sağlığına kavuşması, yeniden hemşire üniformasını giymesi” dedi.   

Haberin Devamı

Bu yıl evine kavuştu 

Anne Yasemin Aldanoğlu (47) ise, “1 yıl 4 aydır yatağa bağlı. 3,5 ay anestezi yoğun bakımda, 4 ay da palyatif serviste tutuldu.  Üç bayramı hastanelerde geçirdi. Bu bayramı sevenleriyle evde geçirecek. Maddi olarak zorlanıyorum. Kızım annesinden şifa bekliyor, ben de destek bekliyorum” diye konuştu.