Ege Doğayla uyum içinde olacak!

Doğayla uyum içinde olacak!

15.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ICLEI Dünya Kongresi’ne katıldı İzmir’i afetlere dirençli bir kent haline getirmek için çalıştıklarını kaydetti

Doğayla uyum içinde olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1750’den fazla yerel ve bölgesel yönetimin oluşturduğu Sürdürülebilir Kentler Ağı’nın (ICLEI) 2021-2022 Dünya Kongresi’ne katıldı. İsveç’in Malmö kentinin ev sahipliği yaptığı çevrim içi kongrede konuşan Başkan Soyer, karbonsuz bir dünya hedefinin mümkün olduğunu söyledi, İzmir’i afetlere karşı dirençli bir kent haline getirmek için yaptıkları çalışmaları anlattı. ICLEI Küresel Yönetim Kurulu’nda yer alan Başkan Soyer, ICLEI İklim Eylemi ve Düşük Emisyon Geliştirme Portföyü’nün eşbaşkanlığına seçilmekten onur duyduğunu vurguladı, “ICLEI, düşük emisyon hedefiyle, dünya çapında şehirler, kasabalar ve bölgeler için iklim nötr bir gelecek elde etmeyi amaçlıyor” dedi. Kentte son iki yılda büyük felaketler yaşandığına dikkat çeken Soyer, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

Yeşil şehir planı

“Bu krizler bize İzmir’i afetlere karşı dirençli bir şehir haline getirmemiz gerektiğini öğretti. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk Yeşil Şehir Eylem Planı’nı hazırladık. Su, biyolojik çeşitlilik, hava, toprak kirliliği ve iklim değişikliği gibi çeşitli çevre sorunları için bir dizi eylem belirledik. Sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik ve afetlere dirençli bir kent yaratmaya yönelik eylemleri belirlediğimiz Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı uygulamaya koyduk. Ayrıca arazi kullanımı, atık yönetimi, binalar, çevresel ve biyolojik çeşitlilik, enerji, halk sağlığı, sivil savunma, olağanüstü hal, su yönetimi, tarım ve ormancılık, turizm ve ulaşım için bir eylem planı oluşturduk. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ile aynı zamanda 2030 yılına kadar sera gazının yüzde 40 oranında azaltılması hedefini ortaya koyduk.”

Haberin Devamı

Tarımdan kaynaklanan karbon salınımını azaltmak için de ‘İzmir Tarım Vizyonu’ adında bir program başlattıklarına değinen Soyer, Sürdürülebilir Kentsel Su Politikaları Zirvesi’ne ev sahipliği yaptıklarını da sözlerine ekledi. Soyer, “İzmir, Eylül 2021’de kültürel çeşitlilik, biyolojik çeşitlilik ve kentsel dayanıklılık arasındaki bağı tartışmak için Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Doğayla uyum içinde dünyada örnek bir kent yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

Başkan Soyer ile kendini resmetti

“Öykü Arin’e Umut Ol” kampanyasıyla lösemi hastalarına umut olan 6 yaşındaki Öykü Arin, annesi Eylem Şen Yazıcı ve babası Çağdaş Yazıcı ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Öykü Arin, Başkan Soyer ile el ele tutuştuğu, içinde ejderha da olan kendi yaptığı resmi hediye etti. Başkan Soyer, “Gönlümüz hep sizleydi. Şimdi Öykü Arin’i böyle sağlıklı ve keyifli görmek çok güzel” dedi. Baba Yazıcı da, “Birlikte yaptığımız bu şey bir sürü insanın hayatını kurtardı. Eşleşen insanların haberlerini alıyoruz” diye konuştu, destekleri için Soyer’e teşekkür etti.