Ege Doktor doktor gezdi çareyi İzmir’de buldu

Doktor doktor gezdi çareyi İzmir’de buldu

14.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

29 yıldır Frankfurt’ta yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilber Sinek, 16 yıldır hayatını kabusa çeviren hastalığının şifasını İzmir’de Medicana International İzmir Hastanesi’nde buldu.

Doktor doktor gezdi çareyi İzmir’de buldu

Beyincikte bulunan bir damarın yüze giden sinire baskı yapması sonucu oluşan ve kişiye dayanılmaz ağrılar yaşatan trigeminal nevralji hastalığına yakalandığını bilmeyen Dilber Sinek, ağrılardan kurtulmak için 2 sağlam dişini çektirdi, 2 de kanal tedavisi yaptırdı. 5 Alman doktorun gördüğü Sinek, operasyonu yapacak bir hekim araştırmaya başladı. Medicana International İzmir Hastanesi’nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun’un hastalık ve tedavisi konusunda çalışmalar yaptığını öğrenen Sinek, hiç düşünmeden eşiyle birlikte İzmir’e geldi. Kısa sürede operasyona alınan Sinek, ağrılarından kurtuldu. Türk hekimlerine teşekkür eden Sinek, “Yemek yiyemiyor, su içemiyor, konuşamıyordum. Şimdi çok mutluyum” dedi.
Doç. Dr. Uçkun da, “Toplumda yaklaşık yüz bin kişiden 5’inde bu hastalık görülüyor. Operasyonla yüzde 95 oranında başarı şansı bulunmakta. Damar ve sinir arasına teflon olarak ifade edilen bir malzeme koyuyoruz. Bu nedenle damar sinire baskı yapamıyor” diye konuştu.

Yazarlar