Ege Dünya, İzmir’i daha iyi tanıyacak

Dünya, İzmir’i daha iyi tanıyacak

21.12.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Bremen ile ilişkileri geliştirmek üzere Almanya’da bulunan ve Hannover İzmir Ofisi’nin de açılışını yapan Büyükşehir Başkanı Soyer, “Daha çok dünya kentine ulaşacağız” dedi.

Dünya, İzmir’i daha iyi tanıyacak

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması için Almanya’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki heyetle Hannover İzmir Ofisi’nin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Batının ve doğunun birleşmesi için İzmir’in önemli bir kapı olduğunu ifade eden Soyer, “İzmir’in dünya ile entegrasyonu için bu ofisleri açıyoruz. İzmir ile Hannover arasındaki tüm ilişkiler bu ofislerden çıkacaktır. Burası 6. ofisimiz” dedi. İzmir’in dünya ile ilişkileri için çalışmayı sürdüreceklerini söyleyen Soyer, şöyle devam etti:

Sırada Hamburg var

“Kent diplomasisine inanıyoruz. Kentler arasında kurulan ilişkilerin sürdürülebilir ve kalıcı olacağını biliyoruz. İzmir’i dünya ile entegre etmek için daha çok yolumuz var, daha çok dünya kentinde İzmir ofisleri açmaya devam edeceğiz. İzmir Ofisi’ni Hamburg’da da açacağız. 2023 içinde mutlaka açmış olacağız.”
İzmir’e gelen turist sayısını artıracaklarını sözlerine ekleyen Soyer, “Biz İzmir’in hak ettiği noktada olduğunu düşünmüyoruz. Biz geçen yıl 1.5 milyonun üzerinde biraz misafir ağırladık. Ama bu sayıların çok üzerine çıkma potansiyelimiz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ortak projeler

Öte yandan dün başlayan 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması kapsamında üst düzey temaslar yapıldı. Görüşmeleri değerlendiren Soyer, “Atık yönetimi, toplu ulaşım, gıda, enerji ve benzeri konularda çalışmalar yapabiliriz. İzmir’de Bremen Fuarı, Bremen’de de İzmir Fuarı düzenlenebilir. Evde bakım konusunda Meslek Fabrikası aracılığıyla, üniversitelerin katılımıyla ortak bir müfredat ve staj imkanı yaratabiliriz. Bremenli sanayicileri de davet edip işbirliği olanaklarını geliştirmek istiyoruz” dedi.

Evsizlere sıcak yuva

İzmir Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde barınma olanağı bulunmayan yurttaşlara kucak açmayı sürdürüyor. Havanın soğumasıyla iki günde Müyesser Turfan Geçici Erkek Konuk Evi’nde kalanların sayısı 50’ye, Basmane bölgesinde otelde konaklamaları sağlanan yurttaş sayısı ise 51’e yükseldi. Büyükşehir, kentteki evsizler için Tarihi Basmane Hamamı’nın kapılarını da açık tutuyor. Konuk evine ise, gündüz saatlerinde 361 71 51, mesai saatleri dışında 361 00 82 ya da Hemşeri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 ya da 153 numaralı telefonundan erişilebilir.