Ege Dünyalar onun oldu

Dünyalar onun oldu

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, 6 yıl önce geçirdiği boyun fıtığı ameliyatı sonucu belden aşağısı felç olan Meltem Şen’in (54) denizi görme özlemine son verdi.

Dünyalar onun oldu

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şen’i evinden aldı, deniz kıyısına götürdü. Kuşadası’nın Alacamescit Mahallesi’nde yalnız yaşayan ev hanımı Meltem Şen, 6 yıl önce İzmir’deki bir devlet hastanesinde geçirdiği boyun fıtığı ameliyatının ardından yatağa bağımlı hale geldi. Evinde günlük yaşamını akrabaları ve komşularının yardımıyla sürdüren Şen, 4 Nisan 2017’de İzmir’deki farklı bir hastanede bir kez daha ameliyat oldu. Başarılı geçen operasyon sonrası fizik tedaviye başlayan Şen, el ve ayaklarındaki hisleri az da olsa geri kazandı. Bir süre sonra oturur duruma gelebilen Şen, azmi sayesinde yürüteçle yürümeye başladı. Tedavi sürecinde Kuşadası Belediyesi de Şen’i yalnız bırakmadı.
Hayata tutundu
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Şen’e evde bakım hizmeti sundu; banyo, temizlik ve kişisel bakım ihtiyaçlarını giderdi. Yıllardır denizi görmek istediğini belirten Şen, Kuşadası Belediyesi’nden yardım istedi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce evinden alınan Şen, Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Yılancı Burnu sahiline götürüldü. 6 yıl sonra yeniden deniz kıyısında olmanın heyecanını yaşayan Meltem Şen, “Düzenli olarak gelen ekipler benim hayata tutunmamı sağladı. Onların desteği sayesinde kendimde daha fazla güç bulmaya başladım. Şimdi evde zor da olsa yürüteçle yürüyorum. Uzun zamandır evden dışarı çıkıp sosyalleşmenin ve denizi görmenin hasretini çekiyordum. Bunu Kuşadası Belediyesi’nden talep ettiğimde gerçekleşeceğini düşünmemiştim. Sadece hayalini kurmak bile beni mutlu ederken şimdi bu özgürlüğü gerçekten yaşıyorum. Benimle benzer durumda olan hastalara iyileşme umutlarını asla yitirmemelerini tavsiye ediyorum” dedi. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüsnü Yalçın da, evde bakım birimiyle kentteki engelli, yoksul ve dar gelirli bireylerin yardımına koştuklarını ifade etti.