Ege Eğitimin 5 atlısı

Eğitimin 5 atlısı

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de eğitim sevdalısı 5 gönüllü çocukların geleceği için el ele verdi.

Eğitimin 5 atlısı

İzmir’de eğitim sevdalısı 5 gönüllü çocukların geleceği için el ele verdi. Yücel Tozlu, Neval Azman, Mehmet Azman, Nazım Külah ve Ekin Tozlu’dan oluşan ekip, “eğitim geleceğimize yakından bakın” mottosuyla ‘FUTURESKOP’ adlı Kaya Termal Otel’de 3 günlük dopdolu bir program düzenledi. 10 seminer, 12 konuşmacı ve 22 atölyede aileler ve çocuklar 20’şer kişilik gruplar halinde çalışmalara katıldı. Eğitimdeki eksiklikleri farkedip bu konuda birşeyler yapmak istediklerini kaydeden Psikolojik Danışman Neval Azman, “Ailelerin kafası ‘hangi okula gideyim’, ‘çocuğumu nasıl eğitmeliyim’, ‘doğru davranış kalıpları neler’ konusunda karışıyor. Herkes kulaktan dolma şeyler duyuyor ama kafalarında netlik yok. Ortaya çıkış fikrimiz velilerin çocukları eğitmesi konusunda yaklaşımlarının nasıl olması gerektiğiydi. Bu çalışma psikolog ve psikolojik danışman arkadaşlarımız için saygı duruşu niteliğindeydi” dedi. Adeta 3 günlük eğitim şenliği düzenlediklerini ifade eden Mehmet Azman da, “Atölye çalışmaları yapıldı, nezih bir eğitim bayramı oldu. Katılımcılara ücretsizdi.

Haberin Devamı

‘Destek bekliyoruz’

Bu fikir ilk bizim aklımıza geldiğinden 2 ay sonra etkinlik düzenledik, bir pilot uygulamaydı. Hedef, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yapıp bunu sosyo ekonomik seviyesi düşük insanların gittiği okullara ulaştırmak” diye konuştu. İkincisini şubat başı mart sonu gibi yapmayı planladıklarını kaydeden Azman, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kültürpark desteğini istiyoruz. Belediye bize Fuarizmir’i gösteriyorlar fakat orası çok uzak. Kentte FUTURESKOP gibi etkinlik ilk defa yapıldı. 1500-2000 katılımcı vardı. Kültürpark’la birlikle bunun 3 binleri bulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte konu başlıkları

Kaya Termal’de düzenlenen ‘FUTURESKOP’da şu başlıklar ele alındı: Ayşen Baykara’nın sunduğu Çocuklarda Özdenetim ve Özgüven, Hakan Alabak’ın sunduğu Geometri’ye Dokunmak, Psikolojik Danışman Gökhan Tekin’in sunduğu Hangi Ara Veli Olduk, Aile Tutumları ve Gelişim, Öğretmenlere Yönelik Mesleki İhtiyaçlar ve Algılarımız, ailelere yönelik Aile İçi İletişim, Sadık Gültekin’in sunduğu Kariyer Planlama ve Yeni Sınav Sistemleri, Eğitimde Hipnotik Uygulamalar, Doğa Terapisi, Çatışma Çözme, Çocuklarda Bilimsel Merakın Gelişimi, Güvenli Liman, Z Kuşağı ve Teknoloji, Ali Koç’un sunduğu Eğitimde Gelişim, Bağımlılık Teknoloji İlişkisi, Akran Zorbalığı ile Başetme, Karar Verme Becerisi, Bizim Çocuk Matematikten 5 Aldı Çok Zekilerden Misiniz, Hayal Saatinde Geleceğimi Düşünüyorum, Sanat Karın Doyurur mu, Çocuk Yaşadığını Öğrenir, Öğrenciler Ailelerden ve Sitemden Ne Bekliyor, Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum, Mutlu Öğrenme sınıfı.