Ege Engelsiz çocuklar için yola çıktılar...

Engelsiz çocuklar için yola çıktılar...

19.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Engelsiz çocuklar için yola çıktılar...

İzmir’de yedi başarılı kadının kurduğu Ege Engel Siz Yaşam Derneği’nin Başkanı İnci Sancak “Herkesin onları toplumun bir parçası olarak görmesi gerekiyor. Bir nebze de olsa yalnız olmadıklarını hissettirmek, dokunabilmek önemli. Bu mutluluğa siz de ortak olun” diyor.

Haberin Devamı

İzmir’in yedi başarılı kadını, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak Ege Engel Siz Yaşam Derneği’ni kurdu. İnci Sancak, Serpil Atlet, Arzu Gül, Meltem Cinstaş, Sevinç Özyatık, Aynur Şahin ve Zeynep Ergüven öncülüğünde kurulan dernek, engelli bireyleri mutlu etmek için çalışacak. Dernek Başkanı İnci Sancak, “Biz kendimizi sevgi yumağının içinde bulduk, kocaman bir aile olduk. Gelin bu mutluluğa siz de ortak olun” dedi.

Engelli bireyler yararına dernekler var, siz neden kurdunuz?

İnci Sancak: Evet var ama engelli bireylerin sorunlarının çözümü için aslında sanılandan çok daha fazla yapılması gerekenler var. Biz bu denizde sadece bir damlayız. Elbette yeni de değiliz. İki yıl önce ‘İyilik Kulübü’ adı altında gönüllü olarak ihtiyaç sahibi engelli bireylere destek oluyorduk. Zamanla ihtiyaçlar çoğaldı. Maalesef kurumsallaşma olmadan bazı kapıları açamıyorsunuz. Bu yüzden biz de kurumsallaşmaya karar verdik. Bu güzel ekiple birlikte, onlara daha iyi imkanlar yaratmak için böyle bir yoldan devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Size göre en çok neye ihtiyaçları var?

İ.S. Kendilerini ifade edebilmeleri için öncelikle eğitime ihtiyaçları var. Herkesin, onları toplumun bir parçası olarak görmesi gerekiyor.

Engelli bireylere el uzattığınızda nasıl bir duyguya kapıldınız?

İ.S. Bu harika bir duyguydu, bir anda kendimizi sevgi yumağının içinde bulduk, kocaman bir aile olduk. İyilik Kulübü’ndeki insanların bir araya geldiklerindeki enerjisine güvenerek çıktığımız yolda bugün artık bir dernek çatısı altında yola devam ediyoruz, bu daha çok insana dokunmak demek. Dolasıyla sevginin paylaşılması, o sevginin giderek büyümesi demek. O çocukların gülümsemesi bir tek güzel sözü bile bizi o kadar mutlu ediyordu ki, duyarsız kalabilmek mümkün değil.

Sevgiye engel yok

Dernek kimleri kucaklayacak?

İ.S. İhtiyaç sahibi, özel gereksinimli olan bütün bireyleri kucaklıyoruz. Yani çocuk veya yetişkin olarak kısıtlamıyoruz, sevgimizi hissetmek isteyen herkese destek olmaya çalışacağız. Sevginin önünde engel yoktur. Bizim için önemli olan engelli bir kişinin hayatta yalnız kaldığı zaman da bir şekilde devam edebilmesi. En basitinden kendi başına yatağını toplayabilmesi, yemeğini yapıp yiyebilmesi bizim için önemli. Temel amacımız onların kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamak.

Haberin Devamı

9 Nisan’da gerçekleşecek olan etkinliğinizle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

İ.S. Bir lansman gecesi düzenliyoruz. Lansmanımız, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde şef Hakan Şensoy yönetinimde solist Burhan Öçal eşliğinde özel çocuklarımızla İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle gerçekleşecek. Gecenin sanat yönetmenliğini Sinan Olcay yapıyor. Ayrıca 12 özel çocuğumuzda sahne alacak.

Engelli bir çocuk annesi olarak bu dernek sizin için ne ifade ediyor?

Aynur Şahin: Biz bu dernekle birçok hikaye yaratacağız, hep mutlu sonla bitecek. Bu süreç zorlu bir süreç. En azından onlara bu yolda yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Bu hikayelerin kahramanı da bizler olmak istedik. Biz onlarla birlikte tam olmak, tek yürek olmak istiyoruz. Meleğim olur musun projesiyle sadece maddi yardım değil, manevi desteğe de açığız.

Haberin Devamı

Koruyucu melekler

Meleğim olur musun projesi nedir?

İnci Sancak: Hayata geçirmek istediğimiz ve bu çocuklara dokunmak isteyen herkesi bu projemize davet ediyoruz. Projeye katılmak ve onların sevgisini paylaşmak için kendinize bir çocuk seçip onun eğitim masraflarını karşılayarak, becerilerini geliştirip hedeflerine ortak olmaya çağırıyoruz. Dilediğiniz kadar onlarla birlikte olup ortak çalışmalar içinde bulunabilirsiniz. Yani o çocuğun meleği siz olup, onu kanatlarınız altında hissettirebilirsiniz ve koruyup kollayabilirisiniz.