Ege Eymen’in anısı Çiğli’de yaşıyor

Eymen’in anısı Çiğli’de yaşıyor

23.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

5 yaşında aile şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden Eymen Sadık Durak’ın ismi, Çiğli Belediyesi’nin açılışını yaptığı yeni parka verildi.

Eymen’in anısı Çiğli’de yaşıyor

İzmir’in Bornova İlçesinde 5 yaşında aile şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden Eymen Sadık Durak, Çiğli Belediyesi’nin girişimiyle ölümsüzleşti. Çiğli Belediyesi tarafından Küçük Çiğli Mahallesi’nde Eymen Sadık Durak Parkı’nın açılışı yapıldı. 

Haberin Devamı

Türkiye’ye emek veren siyasiler, bilim insanları, kadınlar ve çocukların ismini parklarda yaşatmak istediklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Eymen Sadık Durak isimli çocukta aile şiddeti sonrası hayattan koparılmış bir çocuğumuz. Adını bir daha böyle olaylar yaşanmaması için parkımızda yaşatacağız. Çocuklara, kadınlara tüm canlılara yönelik şiddetle mücadele edeceğiz. Çocukların cinsel istismar ve sömürüye karşı korunması için imzalanan Lanzarote Sözleşmesi var. 2019’da Kadın Aile Müdürlüğü’nü kurduk ve sonra hemen bu sözleşmeyi imzaladık. 3 yıl önce imzaladık ve bu sözleşmeyi imzalayan yedinci belediyeyiz” dedi.

Beslenme çantası projesi

Çocuklara yönelik önemli bir projelerinin de hayata geçmek üzere olduğunu sözlerine ekleyen Gümrükçü, ”Ocak ayından itibaren önce Sasalı ve Kalıç Mahallelerimizde olmak üzere beslenme çantalarını dolduracağız. Çiğli’de çocuklar yatağa aç girmeyecek ayrıca beslenme çantası da boş olmayacak. Çocuklarımız okula aç gidip gelmeyecekler. İki mahallemizden sonra Çiğli’nin bütün mahallelerindeki çocuklarımız için çalışmamız olacak” diye konuştu.