Ege Fuar kapanışında transparan rüzgarı

Fuar kapanışında transparan rüzgarı

22.02.2011 - 00:48 | Son Güncellenme:

IF Wedding Fuarı’nın kapanış defilesi Gamze Saraçoğlu’nun “Papilla” isimli 40 parçalık koleksiyonu ile yapıldı. Ünlü mankenlerin görev aldığı defileye transparan tasarımlar damgasını vurdu.

Fuar kapanışında transparan rüzgarı

“Eşsizliğin simgesi” olarak tanımlanan parmak izinden ilham alan Saraçoğlu’nun koleksiyonun ana temasını, insanların birbirinden farklılaştıran bu “iz” oluşturuyor. Parmak izindeki katmanları ifade eden “Papila”, Saraçoğlu’nun ruhuyla tasarımda hayat buldu.

Haberin Devamı

Taklitçiye önlem
AVRUPA’nın en büyük fuarı haline gelen IF Wedding’de geçen yıl sadece tasarımların değil stantların da taklit edildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen fuar düzenleyicileri hollerde fotoğraf çekilmemesi için özel tabelalar koydu. Sektör temsilcileri “taklit edilebilir” noktaya gelmekten memnun, ancak önlemi de elden bırakmayacaklarını vurguluyor.

Hedef moda yaratmak
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun, IF Wedding Fuarı’ndaki başarıyla yetinmeyip İzmir’den 5-6 yıl içinde uluslararası isim yapacak bir kaç modacı çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Torun, geçen yıl 5.si düzenlenen ve sektörün tasarım gücünün artmasında etkili olan Moda Tasarım Kumpanyası’nın bu yıl daha da genişletilmesi için üniversitelerle işbirliği yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Hamsi yediler horon teptiler
EGE Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından İnciraltı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen “Hamsi Şöleni”nde renkli görüntüler oluştu. Mısır ununa bulanıp tavada kızartılan hamsilerin vatandaşa ekmek arasında ücretsiz ikram edildiği şölende, kemençe eşliğinde horon tepildi. Yüzlerce İzmirli, ücretsiz dağıtılan çayla da içini ısıttı. Trabzon’un Çeçil peyniri ile Rize’nin köy tereyağının satıldığı stantlar ise hiç boş kalmadı. Karadenizliler, devrilse bile bebeğe zarar gelmeyen el yapımı beşiklerini, yöresel kıyafetlerini, mısır ekmeği, turşu kavurma, hamsikoli, mıhlama, laz böreği gibi yöresel yemek ve tatlıları da tanıttı.