Ege Gazi Hastanesi’nde çocuk cerrahisi hizmete başladı

Gazi Hastanesi’nde çocuk cerrahisi hizmete başladı

18.11.2017 - 05:03 | Son Güncellenme:

Özel İzmir Gazi Hastanesi bünyesine kattığı Çocuk Cerrahisi Kliniği’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nergül Çördük’le hasta kabulüne başladı.

Gazi Hastanesi’nde çocuk cerrahisi hizmete başladı

Doç. Dr. Çördük, “Kliniğimizde yenidoğandan ergenlik döneminin sonuna kadar tüm bebeklik, çocukluk ve ergenlik çağı boyun bölgesi, göğüs kafesi, solunum, yemek borusu-mide-barsak, karaciğer-safra yolu, üreme ve idrar yollarının doğumsal ve edinsel cerrahi problemlerinin tedavisi yapılmaktadır. Ayrıca kliniğimizde kabızlık, kaka kaçırma, gündüz/gece idrar kaçırması yakınması olan çocuklar da bakılmakta ve tetkik ve tedavileri yapılıyor” diye konuştu.

Doç. Dr. Nergül Çördük, çocukların ameliyat ve bakımlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti, “Çocuk ‘küçük erişkin’ değildir. Ameliyatlarının, özel bir eğitimden geçmiş cerrahlarca yapılması gerekir. Bazı cerrahi girişimler (dikiş atılması, apse boşaltılması gibi) anestezisiz ya da lokal anestezi ile yapılmakla birlikte girişimlerin büyük kısmı ameliyathanede, genel anestezi altında yapılmaktadır. Kasık fıtığı, kordon kisti, hidrosel, inmemiş testis gibi hastalıkların ameliyatları ile sünnet, lenf bezi biyopsisi gibi ameliyatlar günübirlik ameliyat şeklinde yapılmakta ve çocuklar aynı gün evine gönderilmektedir” dedi.