Ege Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha

Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha

08.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geri dönüşebilen atıkların tekrar ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdüren Gaziemir Belediyesi, yurttaşların evsel atıklar (çöpler) dışındaki atıklarını ayrı toplayıp geri dönüşüm endüstrisine kazandırmak için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurdu. Bu şekilde hem doğa korunacak hem de ekonomik değer yaratılacak.

Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha

Sevgi Mahallesi, Nevvar Salih İşgören Caddesi numara 22 adresinde kurulan merkezde, kâğıt - karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik atık, atık bitkisel yağ, atık pil, atık ilaç, ahşap ve inşaat atıkları özel kumbaralarda ayrı ayrı toplanacak.

Haberin Devamı

İklim değişikliğiyle mücadelede daha güçlü adımlar atmak için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurduklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Tüm yurttaşlarımızı kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, vb. atıklarını evsel atıklardan ayrı toplamaya, geri dönüşüm kumbaralarımız ile Mobil Atık Getirme Merkezlerimize ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimize bırakmaya davet ediyorum. Unutmayalım dünyamızı korumak hepimizin elinde!” diye konuştu.