Ege Geleceğiniz emin ellerde

Geleceğiniz emin ellerde

15.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Üç yılı ‘Herkese eşit hizmet’ ilkesiyle geçirdiklerini belirten Fethiye Belediye Başkanı Karaca “Rantın karşısındayım. Halkın hakkı olan para kasaya girip hizmete dönüşüyor” dedi

Geleceğiniz emin ellerde

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, göreve geldiği günden bu yana sunulan hizmetler ve planlanan projeleri ‘3. Yıl Bilgilendirme Toplantısı’nda anlattı

Haberin Devamı

Yeni halk plajı

Fethiye’ye hizmete talip olurken 25 yıllık aranın ardından yurttaşların beklentilerinin çok yüksek olduğunu bildiklerini dile getiren Başkan Karaca, “İçemiz sadece üstyapı ile geçiştirilecek bir şehir değil. Büyük altyapı yatırımları ile Fethiye’mizin geleceğini hazırlıyoruz. Altyapısı olmayan şehirde turizm olmaz” dedi. Pandemiyi bahane etmeden hizmete devam ettiklerini dile getiren Karaca, şöyle konuştu: “Birçok kurumla işbirliği yaparak hibeler aldık. Bu hibeler 40-50 milyon lirayı bulacak. Kimsesiz çocuklar için rehabilitasyon merkezi yapacağız. İsminin ortaya çıkmasını istemeyen yardımseverimize teşekkür ediyorum. Bu projeye 20 milyon lira yardımda bulunacak. 18 milyon lira gibi bir rakamı ise yardıma muhtaç yurttaşlarımıza sunduk. Tüm bu hizmetleri parti rozeti olmaksızın, herkese eşit hizmet ilkesiyle yaptık. Koca Çalış’a halk plajı yapacağız. İhalesini aldık. 12 ay boyunca açık olacak. Enflasyona halkımızı ezdirmedik. 5 halk evi yaptık. Vatandaşlarımız 1 liraya çay içmeye, 15 liraya kahvaltı yapmaya devam ediyor. Ben burada olduğum sürece kâr amacı gütmeden çalışmalara devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

6 milyon lira tazminat

Halkın hakkını savunduklarını ve kasaya milyonlarca lira kazandırdıklarını belirten Karaca, “Göcek’te belediyemize ait çekek alanını işleten Doğuş Holding’in kira bedeli çok düşüktü. Bu nedenle dava açtık ve kazandık. 6 milyon liralık tazminat şu an kasamızda. Çekçek alanını da aylık 350 bin liradan Adanalı bir firmaya verdik. Günü gününe oranın kirasını ödüyor. Yıllık 5-5.5 milyon lira da buradan Fethiye’ye katkı sağladık. Bu Yörük çocuğu her zaman ranta karşı çıkacak” dedi.

Tasarruf yaptık

Fethiye Belediyesi’nin bankada 44 milyon lira nakit parası olan belediye haline getirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Alim Karaca, “Bu süreçte çok ciddi tasarruflar yaptık. İlk önce Asfalt Emülsiyon Tesisi yaparak kendi asfaltımızı kendimiz dökmeye başladık. 12 milyon lira sadece bu hizmet ile tasarruf edildi. Kiralama bedeli ödemek yerine kendi 42 araçlık yeni araç filosu aldık. Bu gibi çok sayıda hizmetler ve tasarruflar yaptık” ifadelerini kullandı.