Ege "İçiniz güzelse güzelsiniz"

"İçiniz güzelse güzelsiniz"

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yağmur Kaan Bedir, zamanın götürdüklerine ve kusurlara dokunmanın aslında ruhu iyileştirdiğini belirtti, “Tazelenmiş bir yüz görmek mutluluk verici” dedi.

İçiniz güzelse güzelsiniz

Estetik uygulamalarında asıl hedef güzel görünmek mi? İzmir Ekol Hastanesi Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yağmur Kaan Bedir, bu soruya “hayır” yanıtını veriyor. “Bizim asıl dokunduğumuz şey hastaların ruhu, içiniz güzelse, güzel insansınızdır” diyen Op. Dr. Bedir’le güzelliğe giden yolu konuştuk.

Haberin Devamı

- Estetikle güzelleşmek mümkün mü?

Teknolojiyle birlikte estetik cerrahi de her geçen gün ilerliyor. Artık kendinizi tepeden tırnağa değiştirebilme, kusurlarınızdan kurtulabilme imkanınız var. Vücudunuzda sizi mutsuz eden ne varsa çözümü var.

- Zamanın alıp götürdüklerini geri kazanmak bu olsa gerek...

Aslına bakarsanız, estetik kavramı zaman ve yaşla ilgili değil. Yaşla ortaya çıkan kırışıklıkları, henüz başlamadan ötelemek mümkün. Bunu bilen, yaş almadan ileriyi düşünerek önlemler alan bir nesil var.

- Her yaşta estetik mümkün mü?

Botoks, dolgu, Mezoterapi, PRP ve gençlik aşısı gibi uygulamalar 18 yaş üstü herkese yapılabilir. Botoks da ideal olan, kırışıklıklar oturmadan başlanması ve ötelenmesidir. Kırışıklık giderme uygulamasının genç yaşlarda yapılmasının hiç bir sakıncası olmayıp aksine yüzünüzde mimiklere bağlı olarak gelişen kırışıklıkların yaratacağı ciltteki çatlakların oluşumunu ve derinleşmesini geciktirir.

Haberin Devamı

- Hastalarınızın uygulama öncesi ve sonrası tepkileri nasıl oluyor?

Her hastamızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle ilk kez yaptıranlarda o mutluluğu daha çok hissedebiliyoruz. Çünkü değişim onları şaşırtıyor.

- Aynaya bakıp güzelliklerini nasıl dile getiriyorlar?

Aynaya bakan da biz de mutlu bir yüz görüyoruz. Güzellik ise sonrasında gelen bir kavram. Çünkü bizim dokunduğumuz şey aslında hastaların ruhu. Kimsenin kırışıklığı sağlığını bozmaz ama ruhunu rahatsız eder.

- Kadınlar için PRP oldukça önemli bir yer tutuyor. Nedir bu PRP?

PRP cildin nemini artıran bir uygulamadır. Ayrıca mikro iğneleme yöntemi uygulandığından kolojen sentezini de uyararak, cildin tazeliğini artırır.

- Peki gençlik aşısı nasıl bir uygulama?

Burada uygulanan içerik hyaluronik asittir. Hyaluronik asit ise yüzde özellikle dudak ve göz altlarına doldurmak amacıyla yaptığımız içeriktir. Halk arasında dolgu olarak bilinir. Gençlik aşısı ise onun çapraz bağsız olanı ve eriyeni. Yani doldurmak amacıyla orda dursun diye yapılmaz, özellikle cildin nemini artırsın diye deriye enjeksiyon yapılır. Kuru ciltlerde, cildin nemini artırıp daha genç görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

- Dolgu nerelerde kullanılıyor?

Dolgu maddeleri, vücudun bir çok yerinde kullanılabilen maddelerdir. Burun kenarlarından dudak kenarlarına inen oluklarda, yanak bölgesinin doldurulması, elmacık kemiklerinin ve çene ucu kemiğinin büyütülmesi, kaşlar arasında veya alın bölgesindeki oluklar, göz çevresi kaz ayaklarında, göz altı ve göz kenarı olukları, dudakların çevresindeki ince kırışıklıklarda, dudakların kalınlaştırılması ve kenar hatlarının belirginleştirilmesinde, kaş kenarlarını kaldırmak amacıyla kullanılıyor. Botoks ve PRP ise dolgu uygulamalarının destekçisidir.

- Kırışıklık giderme işlemi sanıldığı gibi acıtıyor mu?

Dolgu uygulamaları nadiren lokal anestezi altında ve sıklıkla da EMLA krem ve buz uygulaması altında yapılır. Kırışıklık giderme uygulaması asla bir yetişkinin tahammül edemeyeceği düzeylerde değildir ve kullanılan lokal anestezi kremleri ile daha da konforlu hale getirilir. Hasta işine ya da günlük rutinine hemen dönebildiği gibi su teması ya da makyaj yapılması ile ilgili bir kısıtlama da yok.

Haberin Devamı

- Bu uygulamaların etki süresi nedir?

İlacın etki süresi değişken olmakla birlikte 4-6 ay kadardır. Ve yapıldığı an etki göstermeyi, ilk etkinin ortaya çıkması için 3-5 gün geçmesi gereklidir.

- Ameliyatsız işlemlerde hasta aynı gün işine dönebiliyor mu?

Tabii ki, yaptırıp hemen sosyal hayata dönebilecekleri türden işlemler bunlar. Estetik ameliyatlar da sanıldığının aksine çok yatış gerektirmeyen islemler. Bir gün hastanemizde tutuyoruz ya da kombine ameliyatlarda en fazla iki gün yatış gerektiren işlemler.

- Erkeklerin estetiğe bakışı nasıl?

Kadın ve erkeklerin ilgi oranı aynı. Erkekler, ameliyatlı estetik işlemler aşısından burun estetiği ve meme büyüklüğü için geliyor. Penis büyütme ameliyatları yapılıyor. Ameliyatsız işlemlerde de botoks için geliyorlar.

- En çok hangi hastalar geliyor?

Ameliyatlı işlemlerden en çok burun ve göğüs estetiği için başvuranlar oluyor. Ameliyatsız estetik işlemlerde de en çok botoks ve dolgu işlemi yapıyoruz.