Ege İki üniversitemiz dünya listesinde!

İki üniversitemiz dünya listesinde!

03.02.2022 - 02:16 | Son Güncellenme:

Ege, Türk üniversiteleri arasında en fazla yer alan yedinci kurum olmayı başardı. Dokuz Eylül de, en iyi üniversiteler listesinin sekizinde yer aldı...

İki üniversitemiz dünya listesinde

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuvarı’nın 2021 ‘Dünya Genel Sıralaması Raporu’ açıklandı. Ege Üniversitesi, 9 kuruluşun yaptığı sıralamalarda yer buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi de, dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinin sekizine girmeyi başardı. Türkiye’den 2021 yılında tüm sıralamalarda 4 üniversite yer alırken 2 üniversite 10 sıralamada, 3 üniversite 9 sıralamada, 7 üniversite 8 sıralamada ve 6 üniversite ise 7 sıralamada yer buldu. Buna göre Ege Üniversitesi, en fazla sıralama kuruluşunda yer alan Türk üniversiteleri arasında 7’nci, araştırma üniversitesi kriterlerinde A2 kategorisindeki ise 4’üncü basamağa yerleşti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin her alanda bir önceki günden dahi iyi olması ve uluslararası arenada tanınırlığın artması için var gücümüzle çalışıyoruz. Elde ettiğimiz başarılar motivasyon kaynağı oluyor” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi de, uluslararası 11 sıralama kuruluşu tarafından hazırlanan dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinin sekizine girdi. DEÜ, yer aldığı 8 listenin 4’ünde ilk binde yer aldı. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, ilk 500 üniversitesi arasında kalıcı olarak yer almak için çalıştıklarını vurguladı. DEÜ’nün Türkiye’nin milli ve stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Hotar, “Ülkemizin ve kurumumuzun hedeflerine ulaşması için bilimsel çalışmaları destekliyor, Ar-Ge faaliyetlerinin ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasını teşvik ediyoruz. Bu noktada araştırma üniversitesi misyonumuzun bize büyük ivme kazandıracağına da inanıyoruz. URAP’ın açıkladığı raporda yükselmenin kolay olmadığının farkındayız ancak daha fazlasını gerçekleştirecek potansiyelimizin olduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Perde açtı...

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Kiraz’a kazandırdığı DEÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde açılan sinema salonu, Fatma Girik’in Şoför Nebahat filmiyle perdelerini açtı. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, bilimsel sorumluluklarının yanında topluma hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti, gittikleri her yere değer kattıklarını söyledi.