Ege ‘İmara açılması mümkün değil’

‘İmara açılması mümkün değil’

15.09.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, kent merkezi ve ilçelerde çıkan orman yangınlarında 60 bin hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.

‘İmara açılması mümkün değil’

 Alanın 52 bin hektarının ormanlık olduğunu ifade eden Yaprak, “Yanan alanlarda hızlı şekilde çalışmalarımıza başladık. Yapılaşmaya ve imara açılması mümkün değil. Eğer yangınlardan önce verilmiş izinler de varsa bu izinlerin iptali de bölge müdürlüğümüz tarafından yapılacak. Zarar gören 108 yapı ise TOKİ tarafından yapılarak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Yaprak, ocak ayından bu yana Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında 291 yangın çıktığını hatırlatarak, yanan ağaçların kesilip sahaların temizlenmesinin ardından ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İzmir kırsalı, yangına karşı koruma altında

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye istasyonlarına ek olarak orman köyleri ve kırsal alanlarda yeni müfreze ve orman yangınlarına karşı nöbet noktaları oluşturdu.

Ödemiş Gölcük, Menderes Ahmetbeyli, Buca Kırıklar, Balçova Teleferik ve Mordoğan Küçükkuyu bölgelerinde nöbet noktaları; Ödemiş Kaymakçı ve Ovakent, Bergama Yukarıbey, Selçuk Şirince, Çeşme Alaçatı’da da müfrezeler kuruldu.

Karşıyaka’da bulunan kentsel dönüşüm alanı Örnekköy’de de itfaiye istasyonu yapılması planlandı. Ayrıca Menemen Ulukent için istasyon planı hazırlandı ve yer tahsisi sağlandı. Karabağlar Eskiizmir için de talep oluşturuldu.