Ege İspanya’yı fethetti

İspanya’yı fethetti

16.09.2022 - 04:47 | Son Güncellenme:

Kruvaziyer fuarına katılıp turizm profesyonelleriyle ikili görüşmeler yapan Büyükşehir Başkanı Soyer, “Kentimizi Akdeniz’in vazgeçilmez limanlarından biri yapacağız” dedi.

İspanya’yı fethetti

6 yıl aradan sonra kente yeniden kruvaziyer gemi gelmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önde gelen kruvaziyer turizm paydaşlarını buluşturan, İspanya’nın Malaga kentindeki Seatrade Cruise Med 2022 Fuarı’na katıldı. İzmir Limanı’na yanaşan kruvaziyer gemi sayısını artırmak için üst düzey turizm profesyonelleriyle ikili görüşmeler yapan Başkan Soyer, “İzmir’i kruvaziyer gemilerin vazgeçilmez limanı yapacağız. İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanlığı ve İzmir Valiliği ile birlikte canla başla çalışıyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda kurduğu İzmir standı yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

İspanya’yı fethetti

2023’te 31 sefer var

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer’in yoğun çabaları sonucunda bu yıl toplam 16 kruvaziyer gemisi ve 21 binin üzerinde yolcu İzmir’e geldi. Dün de MSC firması uzun bir aradan sonra yeniden Alsancak Limanı’na demirledi Yıl sonuna kadar 15 geminin rotası daha İzmir’den geçecek. Ayrıca 2023 yılı için Alsancak Limanı’na gelmesi kesinleşen 31 sefer bulunuyor.

3 yılda yatırım yağdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 30 ilçeye adil hizmet ve yatırım götürülmesi yönündeki hedefi doğrultusunda, Menemen’deki çalışmalar sürüyor. 2019 yılından bu yana Menemen’e yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürü Ali Kemal Elitaş, “Menemen’de içme suyuyla ilgili çalışmalarımızı yüzde 90 seviyesine taşımış olacağız” dedi. İZSU’nun çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Gediz Bölgesi Teknik Şube Müdürü Emre Türker de, “Yağmur suyu ve kanal problemi için 18 buçuk milyon liralık bir ihaleye çıktık” dedi.