Ege İzmir iş dünyasından konteyner kent

İzmir iş dünyasından konteyner kent 

16.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

TOBB heyeti ile deprem bölgesindeki ihtiyaçların tespitini yapan EBSO Başkanı Yorgancılar “İZTO ve STK’ların işbirliğinde konteyner kent kurmak üzere çalışmaları başlattık” dedi.

İzmir iş dünyasından konteyner kent

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde oda, borsa ve STK başkanlarından oluşan heyet ile birlikte afet bölgesindeki mevcut durum, ihtiyaçlar ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Haberin Devamı

Bölgedeki öncelikli ihtiyacın barınma ve tuvalet olduğunu ifade eden Başkan Yorgancılar, “Bu son felaket de yönetmeliğe aykırı şekilde yapılmış binaların bir sonucu olarak karşımıza çıktı. Yıllardır, ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ diyoruz. Binalar insanları korumak için yapılmalı. Ne yazık ki demirden, çimentodan eksiltilerek, bir dairenin ihtiyacı olan malzeme iki hatta üç daireye bölünüyor. Çıkar ve menfaat uğruna insan canını hiçe sayılıyor. Artık yalnızca İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin gündemi deprem ve kentsel dönüşüm olmalıdır. Yıllardır bir deprem bakanlığının kurulması gerektiğini tekrarlıyoruz. Bu acıyı unutmayacağız, ama birlik ve beraberlikle bu zor günleri de aşacağız. Oda olarak İzmir Ticaret Odası ve işbirliği içinde olduğumuz STK’lar ile birlikte bölgede ‘İzmirkent’ isminde bir konteyner kentin kurulması için çalışma başlattık” dedi.

Haberin Devamı

Gösterilen dayanışma umutları yeşertiyor

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kriz Masası çalışmaları sürerken, oda ve borsalarla işbirliği içinde yürüttükleri yardım kampanyası ile yardımların düzenli şekilde bölgeye aktarıldığını, bölgede gerçekleştirdikleri istişarelerle acil ihtiyaçları ve yapılacakları tespit ettiklerini söyledi. “Yapacak daha çok işimiz var” diyen Hisarcıklıoğlu, “Yaşananları ve ortaya çıkan manzarayı görünce, yüreğim kâğıt gibi yırtıldı. Çok üzgünüm. Dayanışma ve yardımlaşma ruhuna şahit olunca umudum yeşerdi” ifadelerini kullandı.

 

33 kişilik ekiple elektrik sağlıyor

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından Adm Elektrik, çalışmalara destek olmak adına afet bölgesinde konumlandı. 33 kişilik uzman ekip, 16 farklı güç ve büyüklükte taşınabilir jeneratör, 1 drone ve 18 araç ile bölgedeki çalışmalara katılıyor.

Elektrik alt yapı çalışmalarına destek sağlamak üzere Hatay’a giden ekipler, AFAD ve Enerji Bakanlığı koordinasyonuyla bölgedeki elektrik altyapının ayağa kaldırılması ve kurulacak afet kentlerine elektrik sağlanması için çalışmalar yürütüyor.

TARİŞ’ten, 600 bin liralık bağış

Haberin Devamı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, depremzedelere AFAD kanalıyla 600 bin lira destekte bulunduklarını açıkladı. Deprem felaketinin yaşandığı günden bu yana bölgeye gereken duyarlılığı gösterdiklerini belirten Sürek, parasal yardımın yanı sıra kooperatifler ve çalışanların da valilikler koordineli giyecek ve gıda desteğini depremin ilk gününden bu yana farklı organizasyonlar üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi. Sürek, “Devlet millet el ele vererek, bu üzüntüleri de elbette aşacağız. Depremde yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaşıyoruz. Diliyorum ülkemiz bir daha bu tür acıları yaşamaz” diye konuştu.