Ege İzmir’in gururu!

İzmir’in gururu!

07.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Rotary Kulübü, Meslek Üstün Hizmet Ödülü’ne sanatçı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ı layık gördü. Kızılcan, “Kentte seramiği yapabilmek için çok uğraştım” dedi

İzmir’in gururu

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu kulüplerinden Karşıyaka Rotary Kulübü, Meslek Üstün Hizmet Ödülü’nü dünyaca ünlü seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan’a verdi. Ödül töreni, sanatçının Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Retrospektif Seramik Sergisi’nde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Adına 10 fidan

Kızılcan’ın kulübün eski üyelerinden olduğunu belirten Başkan Şebnem Guda, “Seramik aşkıyla uluslararası alanda da kendini kabul ettirerek bir dünya markası olan, seramiğin Türkiye’de yaşayan en büyük ustası Tüzüm Kızılcan’a ödül vermekten onur duyuyoruz. Kültür ve sanata desteğimiz sürecek” dedi. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla da, “İzmir’de yaşayıp evrensel bir üne sahip olan sanatçı sayımız çok değil.
Bu kentle özdeşleşmiş, evrensel anlamda tanınmış insan sayısı sınırlı. Kentimiz seramik alanında da son derece önemli işler yapıyor” diye konuştu.
Rotary Ormanı’na adına 10 fidan dikilen Kızılcan ise, “İzmir’de seramiği yapabilmek için çok uğraştım.
Sevdiğim şehrim için her şeyden fedakarlık ettim. Başka bir yerlerde var olmaktansa burada olabildiğim kadarıyla olmayı tercih ettim” ifadesini kullandı. Tüzüm Kızılcan’ın sergisi, 10 Şubat’a kadar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.