Ege Kâtip Çelebi’nin gurur tablosu

Kâtip Çelebi’nin gurur tablosu

12.10.2017 - 05:16 | Son Güncellenme:

.

Kâtip Çelebi’nin gurur tablosu

DÜNYA üniversitelerini akademik performans açısından değerlendiren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerin akademik başarılarını esas alarak sıraladığı listede İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni (İKÇÜ), 3. sırada gösterdi. Sıralama sisteminin temel hedefi, üniversitelerin akademik performanslarını, diğer üniversitelerle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmak...

Haberin Devamı

URAP Türkiye 2017-2018 sıralamasında bu yıl, etki değeri yüksek olan dergilerdeki makaleler sıralamaya dahil edildi. İlgili alanlarda etkinlikleri bakımından önde gelen dergilerde yapılan yayınlara odaklanılarak sıralamada yayın kalitesinin öne çıkarılması hedeflendi.

Rektör adaylığı başvuruları sürüyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne rektör aday adaylığı başvuruları sürüyor. Başvurular, 20 Ekim günü mesai saati bitimine kadar devam edecek. Başvuruda bulunacakların; profesör olarak en az üç yıl görev yapmış olması, Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre memur olarak istihdam edilebilmeye engel bir halinin bulunmaması ve 67 yaşını tamamlamamış olması gerekiyor. Başvurular, bizzat veya postayla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na ya da rektoraday@yok.gov.tr adresine elektronik posta yoluyla yapılabilecek.